Petice za ponechání garance doc. Vranové a prof. Rejškovi.

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#16 Re: Re: #1 , #10

2016-04-03 13:48

#13: - Re: #1 , #10 

 Vážený pane Janoušek,

jste externím studentem Ekologie lesa na našem ústavu - Ústavu geologie a pedologie, a nikdo Vám nebere možnost posoudit některé body mého vysvětlení..

Protože jsme se ale viděli osobně jen dvakrát za poslední 4 roky a náš ústav skoro nenavštěvujete a jste blízkým přítelem několika málo akademiků, kteří jsou na opačné straně názoru na změny kterré navrhuji - tak dává smysl, co píšete ve svém příspěvku do diskuse.

Nicméně pravda je pořád jen jedna - je důležité pracovat s pravdivými informacemi a ne nepravdivými. Tady nejde o to, že bych kdy chtěl nebo byt jen naznačil, že chci a nebo musím odebrat všechny předměty prof. Rejškovi.. 

Takže k bodu 1) - jen pro kompletnější informaci všem - zde je seznam předmětů jež bude dál garantovat prof. Rejšek:

Kámen jako materiál ve stavbách 

Ochrana půdy v lesním hospodářství
 
Pedologie- krajináři
 
Aplikovaná pedologie
 
Půdní biologie
 
Pedologie
 
Pedologické praktikum
 
Nově navíc získají i s doc. Bajerem zásadní pedologické předměty pro LDF po doc. Vavříčkovi, kterému je už skoro 70 let a oficiálně oznámil odchod do důchodu.
 
K bodu 2) - přečtěte si moje řádky pečlivěji - píši tam o varováních k prvnímu dni petice..kdy mne varovalo mnoho nezaujatých, ale halvně studneti co stojí naopak za změnymi, které mají vést k lepším výsledkům a možnosti zaměstnat X dalších nových mladých lidí na našem ústavu (letos je předpoklad že práci dostane 10 doktorandů, postdoků, atd.
 
K bodu 3 a) - číslo je vysoké, ano. Ale všimněte si prosím kolik je tam podepsáno aktuálních studentů z těch necelých 10000. Z 600 zaměstnanců jich je podepsáno max 6 (nekontroluji to zdali se odepsali).
 
K bodu 3 b) - tvrdím, že je tam "nepodepsáno" několik desítek lidí, kteří mohou a nemusí být jednotlivcem - ale rozhodne se bojí napsat veřejně své jméno.
 
K bodu 4) - nevyhodil jsem jediného akademika a naopak nové přijímám, protože nám všem mají co nabídnout a jsou skvělou a pracovitou součástí teamu na UGP. 
 
K bodu 5) - nikdy jsem nenapsal ani veřejně neřekl, že pan profesor na rozdíl ode mne a nových lidí na ústavě nepracuje. Naopak - všichni víme, že pracuje a dokonce může vyučovat i v předmětech, kde nebude mít od příštího semestru garance. Ono se to totiž vůbec nevylučuje a já jsem to veřejně na schůzi ústavu i s panem děkanem nabídl jemu i doc. Vránové. Celá tato kauza je jen šířením paniky a je naprosto zbytečná, ale tak jako Vy bráníte čest a práci pana profesora - tak i já bráním tu svou a mých mladších kolegů - na které se běžně na UGP slovně útočí (pravděpodobně ze strachu, že by dané osoby mohli připravit jednou o práci - ale z mé zkušenosti vím, že práce je vždy dost - jen se musí chtít a musí na lidi a mzdy být peníze - což je hl. úkol pro vedoucího ústavu).
 
K bodu 6) - souhlasím s Vámi v tom, že zdravá krtika může jen prospět - ať už na ústavní nebo na fakultní či celouniverzitní úrovni. Ale ta kritika nesmí být patologická a podložená nepravdivými informacemi..
 
 
Jsem si jistý, že jste vynikající manager a pracovitý člověk, který má k dispozici však jak pravdivé tak i nepravdivé informace.
 
Až budete někdy v Brně, zastavte se klidně za nezaujatými lidmi na UGP - ideálně však na celoústavní schůzi - utvoříte si tak jasnější obraz a můžeme si soosbně veci vydiskutovat.
 
Férová a otevřená diskuse může být jediným "ozdravným prostředkem" na UGP v otázkách změn garancí předmětů.
 
Tady opravdu nejde o to, že změna garance nutně znamená nemožnost v daných předmětech učit - naopak je to výzva k lepší diskusi, spolupráci a ještě efektivnější a kvalitnější výuce.
 
Přeji pěkný den,


Jindřich Kynický



Ústav geologie a pedologie

Lesnická a dřevařská fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zemědělská 3, Brno, 613 00

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#20 Re: Re: Re: #1 , #10

2016-04-17 20:41:10

#16: - Re: Re: #1 , #10 

 

Vážený pane Kynický,

tady nejde o to kdo je, nebo není koho kamarád. Věřím, že mezi nově příchozími na Ústavu geologie a pedologie LDF máte také blízké přátele.

Tady jde o to, že ne všichni považují Váš styl jednání a změny na ústavu, včetně změn garancí a výuky za řekněme FAIR.

Máte pravdu, že jsem na opačné straně názoru na změny, které navrhujete. Nevím však, zda je to pouze několik málo akademiků, kteří  s Vámi nesouhlasí. Člověk nemusí být na ústavu každý den, aby si udělal obrázek, jak to tam vypadá.

Nevím, zda je to s panem Doc. Vavříčkem tak jednoduché, jak píšete. Bude to patrně složitější.

K bodu 2) Přečetl jsem si Vaše řádky ještě jednou a zaráží mne stále fakt, že píšete ve Vaší první reakci dne 28.3.2016 v 18:46, cituji Vás: „Čtete a podle mailů co mi chodí se cca 10-20% z Vás podepisujete pod tuto petici, která využívá manipulace a lživých informací.“ V době, kdy jste tento komentář zveřejnil, již bylo pod peticí 200 podpisů. Podle věty, kterou jste zveřejnil je 10 % z těch, kteří Vám údajně psali min 2000 osob. Je pravda, že 1.4. 2016 jste své výpočty operativně upřesnil, ale nezlobte se, jedním dechem obviňujete z manipulací a na druhé nadechnutí píšete taková prohlášení? Jak to mám chápat?

K bodu 3a) Studenti součastní měli vlastní petici, podnět.

K bodu 3b) Tvrdíte doslova: "Lidé se často bojí - ale ne se podepsat pod petici, kde mohou skrýt své jméno, nebo se schovat za cizí - jako desítky zde podepsaných z celkového počtu 322." Dobře víte, že vytištěná verze obsahuje všechna jména. Proto nevím, co jste chtěl tímto prohlášením říci.

Děkuji za pozvání k Vám. Omlouvám se, nemohu se z mé časové vytíženosti za Vámi v dohledné době stavit. Proto přispívám do otevřené diskuze alespoň takto.

S pozdravem

Josef Janoušek