MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

2016-04-01 08:16

Soudruh Singer rozhoduje o tom, kdo si čeho kolik koupí a co kolik bude stát a to v souladu s pokyny říše, že kolonie nemá mít vyšší životní úroveň než říše sama. Má-li někdo ještě představu o volném trhu, pak intervencemi proti koruně (volné směnitelnost měn) nám ČNB vymezuje naši životní úroveň a centrálně plánovitě rozhoduje o cenách v ČR. Místo státní plánovací komise máme ČNB.

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#78430 Re: Centrální banky dopředu zveřejňují jak budou jednat při správě měny.....

2016-04-01 08:25:58

#78429: -  

....v Evropě je obvyklé inflační cílení, tedy banky vyhlušují, v jakém pásmu inflace se budou pohybovat a obchodník z penězi z toho odhaduje, jaké kroky banka podnikne, devalvace a s tím spojené kurzové cílení je možný krok. 

Byť jednání ČNB také neshledávám nijak pěkným, není to nic "nepěkného" či dokonce protiprávního. Je to jedno z možných řešení. 

Daleko více se mi nelibí, že např. Topolánkova vláda vyvolala v prvním roce vlády záměrnou inflaci - kroky vlády přispěly tehdy k inflaci více jak 3 % a celková byla nad 6 %, aby měna nesplnila kriteria pro přijetí Eura. Také mi daleko více vadí, že měna dávno není v režimu pro přípravu přijetí Eura, byť současné nakupy Eura pro udržení kurzu mohou naznačovat mnohé, připadalo by mi to jako "partyzánský způsob" jak euro přijmout.