Petice proti vyhlášce města Říčany - Povinné náhubky pro psy

Quoted post

Káťa

#38 Re: Re: Re:

2016-03-11 13:54

#24: - Re: Re:  

 To by mě teda zajímalo, z jakých statistik něco vyplívá.. A ano, je to ohrané kritizovat pravopis, ale pokud si chcete hrát na vzdělance, co čte statistiky, tak si ještě přečtěte i pravidla pravopisu. Navíc jaká statistika? Z jakých dat je tato statistika brána? Jako veterinář můžu dosvědčit, že nejvíc napadení je suverénně ze strany psů menšího vzrůstu, kteří jsou často na okrasu a ne na výchovu. Navíc většina napadení není vinou psa ani majitele. Ale druhá věc je, že to nemá cenu vysvětlovat, protože čím má jedinec menší všeobecný přehled, tím nižší je míra jeho sebekritiky a tím pádem má pocit, že on jediný ví všchno nejlíp.

Odpovědi

Mirek

#41 Re: Re: Re: Re:

2016-03-11 14:01:53

#38: Káťa - Re: Re: Re:  

 Statistiku uveřejňuje např. Ministerstvo zdravotnictví, já v současné době čekám, až mi pošlou aktuální. V těh starých na prvních místech vystupují jezevčíci či kokrové, tzv.bojová plemena až někde ke konci, takový anglický buldog tam není vůbec.

Smolím nějaký dopis na vedení města, rád bych co nejvíce sehnal vyjádření i odborníků, např.kynologů, veterinářů. Pokud někdo nějaký má či může získat, napište mi prosím na mirek.smejkal@centrum.cz. Děkuji.


Nepřihlášený uživatel

#60 Re: Re: Re: Re:

2016-03-11 18:19:39

#38: Káťa - Re: Re: Re:  

 Nějaké psí statistky vážně nečtu, zajímám se o mnohem zajímavější, užitečnější a přínosnější věci než takové blbosti. Jen jsem psal, že jestli někdo prováděl takovou selekci plemen, jistě předtím nějakou takovou statistiku četl a nepálil to jen tak od boku. Když už ale zmiňujete, že některá menší plemena útočí častěji, nesmíte taky zapomínat, že napadení ze strany tzv. bojových plemen dopadá mnohem častěji fatálně, než pokousání pudlem nebo jezevčíkem. I když dle mě by bylo nejlepší, kdyby měli všichni psi náhubky povinně, jelikož ani jedno není příjemné. A o můj všeobecný přehled vážně nemusíte mít péči, rozhodně je větší než ten váš, který začíná psy a končí psy.