Petice proti vyhlášce města Říčany - Povinné náhubky pro psy

Quoted post

Eva

#31 Re: Re:

2016-03-11 12:35

#27: Mirek - Re:  

 Souhlasím :) město jsme oslovovali prostřednictvím sociálních sítí na jeho kanálu, odpovědí bylo, že se budou následující cca dva měsíce "monitorovat následky vyhlášky" a pak se to nechá vyhodnotit a podle toho se pak bude postupovat. Rádi bychom tuto petici předali radnici jako materiál, ke kterému by měla přihlédnout. V hlasování pro regulaci psů se pro vyjádřilo cca 150 lidí, tuto petici už podepsalo mnohem víc. Zdaleka ne všichni jsou Říčaňáci, ale i tak je to víc než těch 150. Kdyby bylo v Říčanech dostatek  ploch pro volný pohyb psů, snad by mi to ani tolik nevadilo (ale pro všechna plemena stejné podmínky). I když pan starosta přislíbil více těchto prostranství, bude to trvat a vyhláška platí už teď. Jak dopřát svému psovi pořádnou procházku, kterou si užije, když tu nic moc není a v nějakou dobu ani nebude?

Petici jsme vytvořili, protože jsme chtěli alespoň touto cestou městu ukázat, že to nejsou jednotlivci, komu přijde vyhláška nešťastná. Nebydlíme v Říčanech dlouho a hned rozjíždíme petice :-D Za jakýkoliv nápad nebo pomoc, jak to dostat mezi Říčaňáky a oslovit více lidí, budu ráda. Chodíme do práce, tak tohle pro nás je v týdnu jediný možný způsob.

Odpovědi

Mirek

#32 Re: Re: Re:

2016-03-11 12:50:23

#31: Eva - Re: Re:  

 Dobrý den,

 

Vaše snaha je chválihodná. Naše rodina žije v Říčanech přes 30 let a i když já přímo psa nemám, zbytek rodiny ano a tato vyhláška nás velmi pobouřila. Už jen z vlastního pohledu, kdy máme tzv.bojové plemeno, které je absolutně mírumilovné, vs. agresivnějšího oříška.

Venčící louky moc neřeší, když se na místě sejdou všichni psi, bude to jako bojový ring. Pes může být hodný vůči člověku, ale pes se psem se prostě kamarádit nemusí. 

Domnívám se, že zavedení nošení náhubků, navíc pro špatně zvolená plemena, je zcela zcestné. Alespoň, pokud má být povinnost náhubku zároveň s voděním psa na vodítku. Souhlasím s vodítkem, s uklízením po psech, ale tohle je principelně špatné a je to věc, kterou odsuzují i odborníci, ochránci a veterináři (i říčanští).


Nechápu argument města, že budou "monitorovat" situaci a podle toho se bude postupovat. Vyhlášku už schválili ne? nikde jsem neviděl, ani na soc.síti, že by se město k tomuto vyjadřovalo. Každopádně chyběla naprosto odborná diskuse.


Jsem pro jakoukoliv pomoc. My jsme pro začátek začali napsáním do Kurýra (uvidíme, jestli to otisknou) a nyní píšeme dopis vedení města, zatím čekám až mi ministerstvo pošle statistické údaje.

 


Nepřihlášený uživatel

#57 Re: Re: Re:

2016-03-11 16:13:02

#31: Eva - Re: Re:  

 To by mě velmi zajímalo jak ten monitoring bude probíhat :-(. Pokud v té době nedojde k žádnému útoku, bude vyhlášeno že košíky fungují a vyhláška je skvělá? Tanhle stát opravdu začíná postrádat normální selský rozum :-(. Myslím že obranou by bylo v této době hlásit napadení jakýmkoliv malým psem ať máte také argumenty proti. Taky třeba dohledat statistiky přímo z Říčan kolik lidí je za rok pokousáno?