Podpora paní učitelky Petry Štěpánové

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

#908 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-03-11 00:37

#901: Šipr - Re: Re: Re: Re:  

Když to pořád vytahujete, tak shodou okolností jsem měl genetické vyšetření a čistě náhodou mám geny, které ukazují na předky odněkud z Bretaně. Přesto jsem Slovan, neboť nehovořím jako Kelt ani nevyznávám druidské náboženství; hovořím jako prvním jazykem ze slovanské jazykové skupiny.

Ovšem i jinak jsou Vaše rasové teorie čistý nesmysl. Myslel jsem si, že takto uvažujete, protože odtud pocházejí i teorie Adolfa Hitlera. 

Pochopitelně, příslušnost k jazykové skupině nemá nic společného s geny. Stejně jako je nesmysl hledat nějaké typické "národní" geneticky dané vlastnosti. Národ se takto vymezit ani nedá; tak například každý cca dvoustý obyvatel Evropy je potomkem Čingischána, přesto bych Evropany neoznačil za Mongoly. A naopak Rusové zjevně nehovoří Švédsky, navzdory Vašemu popisu.

Kromě toho je vysloveně stupidní mluvit jedním dechem o Rusech, SSSR a Stalinovi.

Stalin byl Gruzínec, nikoli Rus. Rusové byli převážnou částí jeho obětí.

Takže když chcete mluvit o invazi, měl byste tedy hovořit o gruzínské invazi, nikoli ruské, pokud chcete SSSR ztotožnit s nějakou národností či národem.

A Váš historický guláš, kde nějak dovozujete, že SSSR má cosi společného s nějakou bitvou s Mongoly ve 13. století je stejně platný, jako byste tvrdil, že Římany v Teutobusrkém lese porazilo NATO, protože tam byli i germáni.

Kromě toho v bitvě u Kalky bojovali Rusové převážně z městských států na dnešní Ukrajině; když se o století později konflikt rozšířil i na území dnešního Ruska, tedy na Novgorodské a Moskevské knížectví, tito Rusové už Mongoly na Kulikově poli porazili. Nevím, zda si z toho mám vyvodit, že podporujete historický nárok Ruska na dnešní Ukrajinu, nebo co jste tím chtěl vlastně sdělit.

Je to jeden pseudohistorický nesmysl vedle druhého.

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#909 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-03-11 01:49:06

#908: - Re: Re: Re: Re: Re:  

Nechte si ty přednášky k pomníku V.I.Lenina

NWO

#923 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-03-11 10:06:24

#908: - Re: Re: Re: Re: Re:  

To však platí pouze v případě, že kulturní příslušnost = jazyk. Problematika je však mnohem složitější. Pouze jazyk těžko udává vaši kulturní příslušnost. Pokud je nějaký národ podroben mluvit určitým jazykem, neznamená to nutně, že jejich kultura se s tímto jazykem okamžitě promění. Pokud by naši zemi přepadli Angličané a donutili nás mluvit anglicky, znamená to, že jsme Anglosasové? Také mnoho lidí v moderní době mluví různými jazyky. Já velice dobře mluvím Anglicky, jsem tedy Anglosas nebo Slovan? Kulturní příslušnost je složitá a skládá se z mnoha různých faktorů. Různí lidé vyzdvihují různé faktory podle jejich potřeb. Ten kdo chce být Slovan, říká, že je důležitý jazyk, ten kdo chce být spřízněn s Kelty, vyzdvihuje genetiku.

Naše Evropské pojetí kulturní příslušnosti se stalo pomatené, částečně proto, že jsme s ním ztratili hlubší vztah. Přitom řešení je relativně jednoduché a pozoruhodně mi ho pomohla pochopit až moje Africká manželka. Příslušnost určitému kmeni či kultuře, se z velké části odvíjí od toho, jak to my sami cítíme, jak se chováme a ke komu vzhlížíme. Jsou to naše činy a naše osobní identifikace, které určují naší příslušnost. Pokud máte keltskou krev, ale cítíte se být Slovanem, vyznáváte Slovanské zvyky, zajímáte se o Slovanskou kulturu, v nejlepším případě pro tuto kulturu děláte něco prospěšného, tak jste Slovanem. Pokud máte doma Keltský kostým, zajímáte se o Keltské zvyky, aktivně se zapojujete do Keltské komunity, tak jste Keltem i když třeba mluvíte Slovanským jazykem (kromě toho, že třeba mluvíte i jinými jazyky jako je Angličtina či Němčina). Důležité je to, jaké kultury jste vy osobně nositelem, s jakou kulturou se aktivně identifikujete. Samozřejmě, vždy bude vaše příslušnost mít odchylky jednoho či více faktorů (třeba jazyk, či genetika), ale tyto faktory nejsou důležité, pokud jsou výjimkou.

Keltové, Germáni, Slované, ti všichni na našem území zanechali silnou stopu a je relativně jednoduché pro nás k těmto kulturám najít cestu a identifikovat svou příslušnost. Jedná se však o aktivní rozhodnutí, které nezávysí na jednom faktoru příslušnosti.

Šipr

#953 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-03-19 19:14:56

Milý nepřihlášený, vůbec nevyvozuji, že SSSR má něco společého s bitvou na řece Kalce probůh. Pouze poukazuji na ruský způsob válčení, který nazývám Pyrhovými vítězstvími. Současně prohlašuji, že 10 mil. národ si nemůže dovolit ruský způsob válčení. Naše keltské kořeny jsou vidět /města Praha, Brno, Týnce všechno původní tranzitní obchodní místa/, slyšet /muzika s původními keltskými motivy- Dvořák, Smetana, country/, chutnat /pivo, uzeniny, ../. Naše technická zdatnost , vynálezectví bude mít taky Keltské kořeny /vynálezy tisku, oční kontaktní čočky -Otto Wichterle /blahé paměti/,atd. atd. Rusko podle p.Bašty nemá historické hranice, a to Ukrajina má. A ČR /Bohemie - Keltský kmen/ zcela určitě má. Opět to srovnání: Ramesse II Veliký bitva u Kádeše cca 1232 př.n.l. - logistika, profesionálně vedená versus 1236 n.l. bitva na řece Kalce. #908: - Re: Re: Re: Re: Re: