Přejmenujme náměstí Pod Kaštany na náměstí Borise Němcova

Quoted post

Miloš H.

#231 Re: Re: Další možná pojmenování

2016-03-08 08:51

#227: - Re: Další možná pojmenování 

Děkuji za krásné oxymóron (česky protimluv) - tím totiž ti "banderovští bolševici z kavárny" opravdu jsou.

Banderovcem z mnou výše jmenovaných osobností nebyl nikdo - Sacharov sice kritizoval tehdejší režim, avšak z liberálních, nikoli nacionalistických pozic.

Bulatovi bych možná trošku vyčítal to, že se při puči v říjnu 1993 připojil k otevřenému dopisu podporujícímu Jelcina, ale právo na omyl (ale třeba se mýlím já...) má každý. Navíc to nic nemění na kvalitě jeho písniček. Bella Achmadulina byla básnířkou Okudžavovy generace, s Bulatem se znala osobně (Bulat ji připomíná mj. v písničce Кабинеты моих друзей).

Každopádně všichni mnou výše uvedení zpěváci vystupovali v bývalém SSSR oficiálně. (Alexandr Vertinskij žil po roce 1917 v exilu, později se pokoušel vrátit zpět do SSSR, což mu bylo umožněno až v roce 1940. Noviny o něm nepsaly, možná nemohly, ale veřejně vystupovat mohl až do své smrti v roce 1957 a navzdory "cenzurované" publicitě míval narváno.)

Solovjov-Sedoj byl autorem jednoho z největších hitů "sovětské" epochy.

Aspoň předpokládám, že název Подмосковные Вечера (Podmoskovnyje večera / Večery pod Moskvou (Pod Moskvou tiché večery) / Keď sa pod Moskvou večerí) by Vám něco měl říkat, ne?

To asi také nebude právě typicky "banderovská" písnička, že...?

https://www.youtube.com/watch?v=ceTyfmeKCFQ

Informace o dalších mnou jmenovaných osobnostech si najděte prosím sami - chcete-li se považovat za rusofily (a já se za něj považuji, byť od baťky Puťky si udržuji určitý - řekněme - odstup, od "opozičních" politiků ale také), měli byste se snažit o Matičce Rusi a její kultuře něco vědět.

Jinak opakuji: pokud něco pojmenovávat po někom, tak po "neutrálních" osobnostech (umělci, vědci, vynálezci,...), jejichž význam není příliš závislý na právě vládnoucím režimu. A nově pojmenovávat zásadně NOVÉ ulice a náměstí.

Dosavadní zažité názvy neměnit.

Fakt nevím, co je špatného na nynějším názvu náměstí Pod Kaštany, že někdo tak "tlačí" na změnu.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#232 Re: Re: Re: Další možná pojmenování

2016-03-08 17:01:44

#231: Miloš H. - Re: Re: Další možná pojmenování 

 To není oxymorón, to je debilita neomarxistů z kavárny, že podporují hitlerovce na Ukrajině.