Zachraňme údolí Berounky

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#59 Re:

2016-03-07 12:56

#1: -  

 Petr-toto je diskuse k zásahům státu vedoucí k zatopení míst kolem berounky a ne ke jménu řeky  !!! Nepřihlášený autor by měl tedy rovněž diskutovat o pojmenování řeky pod Mělníkem,ale zcela jistě na jiných stránkách. Jeho text o něčem svědčí....O čempak asi???? Petr

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#73 Re: Re:

2016-03-08 11:46:44

#59: - Re:  

 O údolí řeky nemám obavy. Nepostavili tam přehradu komunisti, nepostavili tam přehradu fašisti. Obojí přitom mohli cokoliv. Je tam nějaký vážný důvod, proč ke stavbě nedošlo. Je docela dobře možné, že údolí, které vede v rovnoběžkovém směru, je prostě úzké, ostatně, na fotkách je vesměs jako velká strouha. Nejen na jednom místě, ale po celé délce. Možná s výjimkou u Plzně, a tam to pak vede někam k Žatci a do severních exbažin s hnědouhelnými lomy, a k Ústí nad Labem. Jsou tam nějaké síly, které s tím mají co do činění, Coriolisův efekt. Tahle řeka prostě nabízí málo muziky, anebo možná nějakou moc velkou. Ostatně podívejme se na velké přehrady na mapě, spousta jich vede severojižním směrem. 

              O tom jméně jsem napsal prostě první, co mě v souvislosti s řekou napadlo. A pořád to přejmenování na začátku pobělohorské doby považuji za prasárnu.  Bizarní formu zlodějiny. Velmi degutantní.