Help Germany

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#48

2016-02-27 06:09

Milá Angelo.

Mám k Německu určitý citový vztah. Moji předkové kdysi emigrovali z Německa do Čech, cítivše se ohroženi, na majetku,  svobodě i životě, tamní dobovou vlnou čarodějnických procesů. Někteří moji vzdálení příbuzní  a sousedi válčili, jistěže v cizích službách, proti Hitlerovi.

     Skutečně rád bych Německu pomohl, protože koneckonců je to i v českém zájmu.

Zde nelze preferovat jednoduchá pseudodobra. To co Německo teď provozuje, je čiré sebevražedné šílenství. S přihlédnutím k tomu, v kolika zemích to má zlé následky, nemohu takový postup podpořit.

     Mohu jen poskytnout radu, komu není rady, tomu není pomoci.  Přestaň koketovat s islámem, čtrnáct století trpělivě podřezává krky nevěřících. Je to nejhorší zlo, které kdy vymyslel člověk proti člověku.  A zbav se poměrného volebního systému. Škody, trvale a umíněně působené nekompetentními jazýčky na vahách, jsou astronomické, srovnatelné se škodami krize z následků prohibice. Nebo oné iracionality, která  zničila  Lehman Brothers.

     Britové mají systém jednomandátových obvodů. Křeslo dostává jednoduše ten, komu voliči dali nejvíc hlasů. Minimalizuje to kontraproduktivní vládní výdaje.

   Dá se pro to dokonce najít i teoretické zdůvodnění, příliš dlouhé pro účely zdejší, postavené na základnícch větách statistické analýzy. V této souvislosti jsou zmiňováni Švýcar Jacob Bernoulli, který pracoval na důkazu základního statistického teorému dvacet let, a Angličan Francis Galton.  Povšimněme si zde alespoň nepopiratelných funkčních kvalit britské a švýcarské demokracie.

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#49 Re:

2016-02-27 10:30:50

#48: -  

 No nevím. Jestli to e je ve slově "koketovat" správně.  (Bonifác, veterán)

https://www.youtube.com/watch?v=LXOwsUdT-HY


Nepřihlášený uživatel

#53 Re:

2016-03-06 01:26:43

#48: -  

" Máme-li mít nějaký užitek z přírodovědných pozorování, musíme se stát matematiky."(Jacob Bernoulli, člen francouzské a pruské akademie věd)

Basilej, hrob Jacoba Bernoulliho: