MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#74260 Re: Re: Re: Re: Re: : Otázka je spíše, proč má český senátor ve své kanceláři krávu pomalovanou rusk

2016-02-21 06:46

#74142: - Re: Re: Re: Re: : Otázka je spíše, proč má český senátor ve své kanceláři krávu pomalovanou ruskou t 

 Krym se stal po rozpadu SSSR součástí Ukrajiny dobrovolně. Podle nové ústavyz r. 1992 měl vysokou autonomii - svého prezidenta,svého ministrazahraničí, atd...  A především,  měl v této ústavě zakotvenupodmínku, že bude mít možnost kdykoliv vystoupit ze spojení s Ukrajinou, nazákladě referenda, a bez souhlasu vlády v Kijevě.

 

Takový byl stav, když 5.ledna1994 byly garance za jaderné odzbrojeníUkrajině předány v požadované písemné podobě na schůzce OBSE v Budapešti.

 

A tuto ústavu už v r.1995, a pak ještě minimálně třikrát oligarchové vládnoucíUkrajině postupně "kastrovali", až práva Krymu bez jeho souhlasuomezili.

 

Proto jedna otázka referenda na Krymu zněla:

 

" Chcete zůstat ve státním svazku s Ukrajinou na základě podmínekústavy z roku 1992 ? "

 

Výsledek byl předem jasný. Tak jestli se tomuto má říkat anexe? šlo o plíživou anexi Krymu ze strany Ukrajiny.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#74263 Re: Re: Re: Re: Re: Re: : Otázka je spíše, proč má český senátor ve své kanceláři krávu pomalovanou

2016-02-21 07:52:36

#74260: - Re: Re: Re: Re: Re: : Otázka je spíše, proč má český senátor ve své kanceláři krávu pomalovanou rusk 

 Řekl bych, že váš text je záměrně nepřesný a především neuvěřitelný. 

Je-li území součástí státu, nejsou to dva státy, velmi pochybuji o trvrzení - "vlastní prezident vlastní ministr zahraničí. "

Otázka pokud vím zněla, jestli se má ukrajina navrátit k ústavě z roku 1992 nikoliv, že má změnit podmínky na rok 1992 pro Krym. 

Dalé pořád platí, že Krym byl a je součástí Ukrajiny, nebyl to tedy samostatný stát, neboť Ukrajina nikdy nebyla federací. Tedy Krym nemůže rozhodovat o změně hranic celého státu. 

Váš pokus je dobrý, ale řekl bych, i z toho co jste napsal, je zřejmé, že se z vaší strany jedná o propagandu, ale musím přiznat, že je povedená. 

V každém případě neváhejte a doložte vaše tvrzení odkazy na hodnověrné dokumenty na hodnověrných zdrojích, které by to potrvrzovaly, rád si je prostuduji. Např. i jen znění ústavy z roku 1992, ideálně s odkazem v kterém článku je difinován preziden a ministr zahraničí Krymu.