MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#71255 Re:

2016-01-19 11:06

#22: -  

 Dobrý den,

bohužel nebyl při volbě vhodnější kandidát. Domnívám se, že ani teď by se vhodnější kandidát nenašel - snad by bylo lépe provést nějaký výběr hlasováním před vlastní volbou. Ale mám strach, že by se našlo N kandidátů - když N by se blížilo počtu obyvatel.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#71257 Re: Re: Byla tam celá řada skutečných kandidátů....

2016-01-19 11:39:29

#71255: - Re:  

 ....demokraté a těch bylo hned několik, počínaje Schwarzenbergem přes Dienstbiera až po Zuzanu Roithovou nebo Táňa Fischerová. 

Počet kandidátů by se nikdy neblížil počtu lidí, neb drtivá většina lidí vůbec neví, koho by nominovala.  Obávám se, že si drtivá věšina lidí ani nepřečetla volební zákon a Ústavu této země. Pokud by tak totiž učinili, muselo by jim být jasné, že člověk který masivně porušuje volební zákon ve všech jeho třech zásadních limitách:

1. nelhat o sobě a politických oponentech explicitně

2. mít volební účet založen před začátkem kampaně

3. celou kampaň platit z volebního účtu

nemůže být nejen dobrým kandidátem, ale dokonce se sám, výše uvedeným porušováním volebního zákona, usvědčuje min. ze sklonu k totalitnímu myšlení a jednání. Za takové okolnisti je u Zemana obtížné se pouze rozhodovat, jestli je více komunistou jako bývalý člen KSČ nebo více nacionálním socialistou. Spíš to vypadá z toho co říká a jak jedná, že je to jakási kombinace komunisty a nacionálního socialisty. 

Porušení výše uvedených limit je sankcionováno jedinou sankcí a to vyřazením z voleb. Proč Zeman nejvyšším správním soudem z voleb vyřazen nebyl, je pro mne skutečně velká záhada a domnívám se dlouhodobě, že by parlament toto měl zkoumat. Mám opravdu velké pochybnosti o práci nejvyššího správního soudu v této věci.