MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#70092 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zeman by rad, ale nemuze.

2016-01-03 22:11

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#70100 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zeman by rad, ale nemuze

2016-01-03 22:40:36

#70092: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zeman by rad, ale nemuze. 

 Uloupené Kosovo je zvláštní, podivnou kopii bez signace ČT jsem viděl. ČT sama se k tomu staví tak, že to co je publikováno na internetu nemá s ČT nic společného neboť to nemá ČT signaci a může to být tedy cokoliv. 

Velmi to připomíná dnešní ruskou propagandu. Mluví tam hromada lidí, ale nelze doložit, že to co říkají skutečně zažili a skutečně se stalo. Je mnoho pochybností o pravdivosti celého "dokumentu" a z dikce dokumentu je zřejmé, že je k tomu mnoho důvodů. 

Nepřikládám "dokumentu" tedy žádnou velkou váhu, přestože vy mu přikládáte váhu obrovskou a bezmezně mu evidentně věříte, přestože byl zpracován jen s Dvořákem a srbskou stranou. 

Můj pohled na věc jsem mnohokrát prezentoval. Demokracie je skvělá v tom, že jen menší část veřejného prostoru spravu politici a to ještě omezenou dobu. Občané demokracií vynakládají obrovské peníze na přesné zbraňové systémy pravě proto, aby nemuseli jejich armády zbytečně "bombardovat" a "zbytečně zabíjet" civilní obyvatele pokud už se demokracie rozhodnou pro nutný zásah a obranu hodnot, které kdyby nebyly bráněny, ohrozily by samu podstatu demokracie a hrozil by rozpad hodnot jako takových. 

Srbsko v době Slobodana Miloševice byla totalita a to vražedná totalita. Přestože se jistě najdou lidé, kteří budou zasvěceně tvrdit, že v Kosovu genocida nehrozila, přesto jsou tam masové hroby. 

V žádném případě tedy nemohu zatracovat demokracii jako způsob správy veřejného prostoru proto, že může existovat pochybnost, že během vojenského zásahu z výšek tisíců metrů došlo k chybám.  Válka v Jugoslávii touto operací byla ukončena. 

Jestli byl zásah nutný či nikoliv je otázka, která bude pravděpodobně řešena i pri vstupu Srbska do EU a dalším kole uznávání Kosova Srbskem, které jistě proběhne.