MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#66857

2015-12-02 14:09

Ukrajina v sobotu odhalí pomník masovým vrahům hned vedle hrobů jejich obětí

Město Umaň na západní Ukrajině nedávno z peněz místních podnikatelů vztyčilo sochu kozákům Ivanu Gontovi a Maximu Železňakovi, kteří vedli ukrajinské povstání proti Polsko-Litevské unii v 18. století.

Během tohoto povstání se uskutečnily pogromy proti místním Židům, kterých bylo zavražděno až 30 tisíc.

Pětitunový mramorový pomník představuje oba kozácké vůdce, kteří 21. června 1768 s vojskem kozáků obsadili Umaň a povraždili tam kromě desetitisíců Židů také Poláky a Litevce. Událost je nazývána Umaňský masakr.

Zástupci ruské a světové židovské organizaci jsou hluboce pobouřeni tím, že peníze, které místní podnikatelé získávají převážně od židovských poutníků z celého světa, byly použity na postavení monumentálního pomníku jejich vrahům.

Do Umaně pravidelně přijíždí židovští poutníci během vysokých svátků a k výročí úmrtí chasidského rabína Nachmana, který si přál být pohřben právě poblíž židovských mučedníků nepředstavitelně krutě povražděných kozáky. 

Místní Židé také žádají pravoslavného patriarchu Eilareta, který v sobotu sochu odhalí a požehná, aby ve své řeči promluvil o židovských obětech z Umaně.

Obě postavy na sousoší nejsou jedinými masovými vrahy Židů z řad vůdců boje za ukrajinskou samostatnost.  V době povstání Bogdana Chmelnického v letech 1648 až 1654 bylo povražděno na milion Židů. Ve dvacátém století během druhé světové války se jméno Stepana Bandery stalo synonymem pogromů na Ukrajině a též vražd Čechů a Poláků. Vyvraždění Českého Malína v západní Volyni bylo největší masovou vraždou českého obyvatelstva.

V demokratické zemi nelze oslavovat a glorifikovat masové vrahy, jak to včera učinila Česká televize, která dala prostor největšímu vrahovi na středním východě, syrskému prezidentu Assadovi, jehož režim zavraždil nepoměrně více obyvatel, než ISIS a syrští povstalci dohromady. Spojencem Sýrie je dnes Rusko, jehož letadla namísto ISIS masakrují civilní obyvatelstvo a povstalce, odpůrce Assadova režimu.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#66862 Re: Pokud by to byla pravda, tak si Ukrajina musí projít ještě dlouhou cestu...

2015-12-02 14:34:34

#66857: -  

 .....je dobré, že se zbavuje soch a názvů ulic podle komunistických zločinců Lenina, Stalina, Berji, atd.....

To, že si možná, opět pokud jste napsal pravdu a ne ruskou propagandu, Ukrajina musí svojí dávnou historii opět zpracovat, když Stalin polovinu Ukrajinců přesídli a nastěhoval místo nich Rusy je bohužel smutná realita zločinů komunismu.  


Nepřihlášený uživatel

#66915 Re:

2015-12-02 19:05:20

#66857: -  

 Až na ten poslední odstvec dobrý. Ten poslední odstavec je teda naprosto mimo. V Sýrii začali válku islámističtí teroristi, včetně těch "umírněných" a oběti jdou tedy na jejich úkor, stejně jako to bylo u Hitlera. O bombardování civilního obyvatelstva nejsou žádné důkazy.