Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#5991 Muslimská obec se bez problémů zapojila do naší společnosti a nyní může úspěšně šířit salafismus

2015-11-24 12:51

http://www.novinky.cz/ 24.11.

Policie navrhla opět obžalovat expředsedu muslimské obce kvůli radikální knize

Policie navrhla podruhé obžalobu kvůli šíření radikální islámské knihy. Informoval o tom šéf Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 1 Jan Lelek. Případ souvisí s loňským zásahem v pražských muslimských centrech, po němž byl z vydání knihy šířící rasismus obviněn bývalý předseda pražské muslimské obce Vladimír Sáňka. Hrozí mu až deset let vězení.

Podle tuzemské aktuální výroční zprávy o extremismu kniha propaguje salafijský směr islámu, který hlásá netoleranci a nenávist k jiným náboženstvím.

Sáňka byl po loňské kontroverzní razii v pražských muslimských centrech obviněn ze zločinu založení podpory a propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka. Toho se podle policie dopustil tím, že zajistil překlad, vydání a distribuci knihy.

---

Ministr vnitra ovšem považuje muslimskou obec za bezpečnou

22.11. http://www.novinky.cz

U nás je asi dvacet tisíc muslimů. Mají je naše bezpečnostní složky pod kontrolou?

Muslimská komunita v ČR vznikala úplně jinak, než například v Itálii nebo v Německu. Vznikala za minulého režimu a dnes tu máme už druhou, třetí generaci, která se bez problémů zapojila do společnosti a o které skoro není v tom negativním smyslu slyšet. Muslimskou komunitu máme po bezpečnostní stránce zmapovanou velice dobře a zprávy z našich bezpečnostních složek za poslední dny, i po útocích v Paříži, nezaznamenaly žádnou radikalizaci, žádné schvalování toho, co se tam stalo, spíš naopak. Čili dnešní muslimská komunita v ČR nepředstavuje problém, ale obávám se, že to může výrazně změnit migrační vlna. Zatím není důvod se obávat.

---

Vnitro považuje za bezpečnou komunitu, jejíž předseda podle policie šíří salafismus, jeden z myšlenkových pilířů Islámského státu.

Jestli tohle není na demisi vlády, tak co?

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#6005 Re: Muslimská obec se bez problémů zapojila do naší společnosti a nyní může úspěšně šířit salafismus

2015-11-24 22:19:02

#5991: - Muslimská obec se bez problémů zapojila do naší společnosti a nyní může úspěšně šířit salafismus 

 Pro srovnání-umí si někdo představit,že si křesťané postaví kostel v muslimských zemích, vydají knihu s nepřátelským obsahem k islámu,budou tam čile obchodovat,bydlet,vzdělávat se,vychovávat děti a skrytě podněcovat k terorismu a budou je bezpečně chránit místní zákony a politici? Umí si to někdo představit alespoň na vteřinu? Já teda ne.