MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#65391

2015-11-23 15:44


Rozséval jsem válku a nenávist, píše Američan, který zmasakroval nevinné Afghánce

Pod rouškou tmy vyklouzl ze základny a se zbraní v ruce zamířil k nedaleké vesnici, aby zabíjel. Oné březnové noci seržant Robert Bales zmasakroval šestnáct nevinných Afghánců včetně devíti dětí. „Moji mysl pohltila válka. Rozséval jsem nenávist a sklízel násilí,“ píše na doživotí odsouzený Bales v dopise, jímž marně žádal o zmírnění trestu. Plné znění listu publikoval server The News Tribune; přinášíme jeho překlad. 

12. března 2012 - datum, na které armáda Spojených států nikdy nezapomene. V tu noc se její seržant, tehdy devětatřicetiletý Robert Bales, vyplížil ze základny v jihoafghánské provincii Kandahár a se zbraněmi v ruce, armádní oblečení skryté pod tradičním afghánským oděvem, zamířil pěšky do nedaleké vesnice Alkozaj.
Americký voják chodil od domu k domu a vraždil. Děti, ženy, starce.
Tam postřílel čtyři její obyvatele a šest jiných vážně zranil. Poté se opět vydal na cestu a přes stanoviště své jednotky zamířil do 2,5 kilometrů vzdáleného Nádžibanu, kde zavraždil dalších dvanáct lidí. Těla některých z nich se pak pokusil spálit. „Udělal jsem správnou věc,“ svěřil se svým spolubojovníkům, když se potřísněný krví svých obětí vrátil zpět na základnu, kde složil zbraně a vzdal se nadřízeným důstojníkům. O rok a půl později, na konci srpna 2013, nad ním vojenský soud ve Washingtonu vynesl ortel doživotí.
Takzvaný kandahárský masakr, v němž přišlo o život celkem šestnáct afghánských civilistů včetně devíti dětí, je jedním ze zásadních momentů vojenského angažmá USA v Afghánistánu.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#65406 Re: #65365 Argument proč je ruská propaganda např. na RT a Parlamentních listech...

2015-11-23 17:34:57

#65391: -  

 

.....ruskou propagandou je snadný. "Zpravodajství" a texty zpochybňují západní demokracii a ruskou totalitu líčí jako alternativu k demokracie, dělají to tím, že zpochybňují vše a sami si své "zprávy" následně dementují další lží. Vytvářejí tím dojem, že si občan o situaci dokonce ve vlastní zemi v které žije nemůže udělat pravdivý obraz o tom, jak je spravována jeho země a to přesto, že má veřejně dostupné zákony, jednání parlametnu, jednání místních samospráv atd. 

MEDIÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

SOUČASNÁ RUSKÁ PROPAGANDA

Je neuvěřitelné, že část občanů této země ruské propagandě přesto věří, resp. nechávají si zanášet mozek naprosto evidentním lhaním a lži přijímají jako cosi, co by se "přeci jen mohlo stát", přestože když jdou pomluvy o nich samých v jejich vesnické, panelákové, firemní drbárně, marně přemýšlí, jak se takové lži zrodily a jak se jim bránit. Lži na RT a v Parlamentních listech ovšem berou jako cosi "reálného", přestože je naprosto zřejmé, že se jedná o lži, když si je RT i Parlamentní listy sami za hodiny či den "vyvrátí" - popřou další lží.  

Vystříleli jsme skrýš stoupenců Islámského státu, hlásí Rusové z Kavkazu

 - tohle ukázali Putinovi?  To by to byl snad ještě vetší hlupák, než si dovedeme představit, pokud si pod tímto představil, že byla zničeně "buňka islámských teroristů na Kavkaze" :-). Takovému videu asi může věřit ruský mužik, jinak snad nikdo, možná ještě někteří voliči Miloše Zemana.