Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#5864 Re: Tak zase jednostranně citovali na NOVĚ

2015-11-20 20:16

#5859: zase si troufají političtí debilové kritizovat prezidenta - Tak zase jednostranně citovali na NOVĚ 

Co chcete - Zeman se trefil do cerneho, proto se vztekaji a rvou jak paviani - tahle slova tesat do kamene:

Dnes žijeme ve svobodné spolecnosti, kde vymývání mozků je obtížnější, než bylo v minulosti, ale to neznamená, že neexistuje.

Existuje manipulace, která má spoustu krásných názvů. Řeknu Vám jenom tři.

Někdo se prohlašuje za „value leaders“, čili hodnotové vůdce, a prohlašuje o sobě, že právě on je oprávněn říkat nám, jaké hodnoty máme, a tedy i jaké nemáme, sdílet.

Jiný se prohlašuje za takzvaný „opinion leader“, tedy za vůdce veřejného mínění. A zpravidla jsou to rádoby elity, které se tímto způsobem snaží pouze zviditelnit, aniž by je kdokoli zvolil, a tedy oprávnil k takovému postoji.

A to úplně nejstrašnější označení se jmenuje „opinion makers“, tedy tvůrci veřejného mínění. Lidé, kteří se takto nazývají, pohrdají občany, domnívají se, že občané jsou něco jako plastelína nebo něco jako těsto, které je možné hníst do tvaru, který vyhovuje manipulujícímu.

A my nejsme těsto, my nejsme plastelína. My všichni, kteří jsme se tady sešli, se snažíme myslet samostatně.

Odpovědi

Realista

#5866 Re: Re: Tak zase jednostranně citovali na NOVĚ

2015-11-20 20:26:29

#5864: - Re: Tak zase jednostranně citovali na NOVĚ 

 Ano, se Zemanovými názory stále více souhlasím. A čím hysteričtější reakci to vzbudí u špinavé kavárny, tím více je vidět, že se trefil přímo do černého. Díky Bohu za takového prezidenta, lepšího jsme si nemohli přát. Představa, že by tam místo něj seděli ti slizáci Khárl nebo Dinstovač, se rovná těm nejhrůznějším nočním můrám.