MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#64390 Re: Re: Je bohužel otázka, jestli se brzo nezjistí....

2015-11-15 10:22

#64373: - Re: Je bohužel otázka, jestli se brzo nezjistí.... 

Oni znemožnili svržení zvoleného prezidenta teroristy z IS a USA?

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#64392 Re: Re: Re: Je bohužel otázka, jestli se brzo nezjistí....

2015-11-15 10:34:54

#64390: - Re: Re: Je bohužel otázka, jestli se brzo nezjistí.... 

Je zvláštní, že ani vy byste o komunistické vládě z před listopadu 1989 v životě neprohlásil, že je demokraticky zvolenou vládou a tedy legitimní vládou. Stejně tak byste to neprohlásil o Husákovi a Asada považuje za "demokraticky zvoleného".  

Vládu, prezidenta obecně státní moc může legitimovat jedině získání moci (moc nad velmi omezenou částí veřejného prostoru na striktně omezenou dobu a co více při striktně daných pravidlech Ústavou a zákony) na základě demokratické Ústavy a dodržování demokratické Ústavy. V extrémních případech legitimutu vládě mohou dodat na několik měsíců občané - občanskou neposlušnostní proto totalitě, kterým veřejný prostor patří za situace, kdy se totalita mění v demokracii, případně kdy část moci snaží totalitu vytvořit. Komunistické či jakékoliv totalitní vlády nesplňují získání moci na základě demokratických ústav (zjednodušeně - Ústavy garantující lidská práva a správu moci na základě zákonů, které garantují lidská práva pro všechny občany), ale co hůře komunistické vlády si dokonce zavádějí na počátku totalitní ústavy, které jim zaručují neomezenou moc na neomezeně dlouho dobu nad veřejným a dokonce i soukromým prostorem. 

Je snad na výše uvedeném něco komplikovaného, nepochopitelného, nemravného, totalitního, ponižujícího lidskou důstojnost, ponižující lidská práva na život? 

Pokud snad váš ubohý nesmysl, kde spojujete IS s USA naráží na Syrii - tedy na Asada, pak je potřeba říci, že volit se dá jen tam, kde skutečně volby probíhají. Totality sice "volby" pořádají, ale nevolí se, jak jistě víte ze čtyřiceti let totality v ČSR či sto let totality v Rusku. 

Pokud narážíte na Ukrajiny, tam je situace stejná, jako zde v roce 1946, tedy komunisté se dostali k moci za pomoci lhaní, že budou dodržovat demokratická pravidla, aby v roce 1948 spáchali komunistický převrat a změnili Ústavu. 

Podobná věc se odehrála na Ukrajině s Janukovičem - slíbil dojednat a podepsat asociační dohodu s EU, stejně jako to slibíly dokonce všechny zvolené strany do tamního parlamentu, podivnou shodou náhod uzavřel po volbách v roce 2010 koalici s neonacistickou stranou Svoboda díky které byly volby v roce 2010 na Ukrajině považovány za spíše zmanipulované než demokratické. Zavedl jinou ústavu a bez vědomí občanů zrušil projednávání asociační dohody s EU a podepsal velmi podivnou smlouvu s Ruskem. Završil to následně zvacím dopisem pro okupační vojska. Podobně, jako někteří komunisté zde v roce 1968.