PETICE proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"

Quoted post

gorwynt

#335 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-10-01 14:02

#330: Jan Kubalcik - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Jen narychlo takovou otázku:

Napsal jste, že musím dokázat, že vychovám děti lépe. Takže jak bych to mohl dokázat? Jak může člověk, který dostal jednoduchý úkol, zvládnout úkol těžký, když mu jej nikdo nechce zadat? Kdy je ten okamžik, kdy se zjistí, že ten člověk je schopen vyřešit těžký úkol? Jedině tak, že mu jej prostě svěřím a doufám, že mě nezklame. Jinak to nikdy nezjistím. Jedině tak se člověk posune výš a bude moci řešit těžší a těžší úkoly. Jedině tak dokáže člověk "vyrůst".

Odpovědi

Jan Kubalcik

#353 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-10-02 12:21:12

#335: gorwynt - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Promiňte, ale tohle jsem nenapsal... a havně, s touto optikou jste přece pracoval i Vy, poukazem na to, že nelze prokázat, že to bude horší...

Vezměme to obecně: existuje status qou. Někdo navrhuje změnu. Jedna cesta je, že se změna bez rozmýšlení zavede a ono se uvidí (to by asi byl Váš přístup). To je však velmi rizikové počínání a dá se uplatnit pouze v případech, kdy o nic moc nejde. To však není náš případ - jde o životy lidí (jistě rozumíte, že nemluvím o smrti...:-), přesto je však záležitost velmi závažná...). Tedy, ve všech závažných případech, náš nevyjímaje, je na navrhovateli změny, aby prokázal, že tato změna povede k něcemu lepšímu, než je status quo. Jistě, máte pravdu, člověk roste s úkoly. Ale, na jedné straně, zákony mají být tvořeny tak, že mají obecnou platnost. A, hlavně, to o čem tady mluvíme není něco jako úkol v zaměstnání. To, na co byste měl zkrátka odpovědět je, čím a jak, oproti současnému stavu, pomůžete dětem tím, že umožníte homosexuálním párům adoptovat děti. Vy se zkrátka snažíte celou dobu prokázat, že není důvod to neudělat, že dětem to nijak neublíží... Já se snažím Vaši pozornost obrátit k tomu, abyste ukázal, jaké jsou důvody to udělat, tedy vysvětlil, jak a čím to podle Vás dětem prospěje.

Kromě toho, znovu se musím vrátit ke klíčové věci: za jinak stejných podmínek je rodina blíže optimu než homosexuální pár. Dítě má právo na to, aby vyrůstalo v prostředí, které je co nejblíže optimu (optimem jsou biologičtí rodiče... statisticky, pochopitelně :-)). Čili, mé tvrzení zní: umožnění homosexuálním párům adoptovat děti dětem ublíží tím, že se sníží pravděpodobnost umisťování těch z nich, kterých se to týká (tedy dětí právně volných k adopci), do prostředí, jež je v dané situaci nejblíže optimu.

Má posice je tedy dvojí: 1. navrhované opatření považuji za škodlivé (viz právě uvedený odstavec)... 2. navrhované opatření považuji za zbytečné (ničím dětem neprospěje). K tomu, abyste prokázal legitimitu Vaší posice, by bylo třeba ukázat, že navrhované opatření dětem ničím neškodí a dokonce jim prospěje.

S přátelským pozdravem

Jan Kubalčík