Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#3502 NWO Policie důrazně varuje před rasistickými a xenofobními názory na sociálních sítích. Můžeme se do

2015-09-27 12:56

Policie důrazně varuje před rasistickými a xenofobními názory na sociálních sítích. Můžeme se dopustit trestného činu.

Vyjádření Policie ČR k výrokům směřujícím proti běžencům.

Aktuální uprchlická vlna s sebou nese i zvýšený počet různých nesouhlasných vyjádření, která se jejich zastánci snaží šířit nejen osobně, ale také na veřejných internetových fórech, či sociálních sítích.

Již několik měsíců policisté přijímají prostřednictvím hotline, tedy kanálu na hlášení závadného obsahu na webu, i oznámení od občanů podněty, které na nevhodné příspěvky upozorňují. Za poslední dva měsíce přijali více než sedmdesát oznámení, která pečlivě prověřili a prověřují. Necelých třicet oznámení již bylo ukončeno s tím, že nebyl spáchán žádný trestný čin, ani přestupek.

Deset oznámení odkazovalo na stránky, či obsah stránek, který je již předmětem konkrétního trestního řízení. V několika případech nevedlo oznámení k zahájení trestního řízení, ale jako poznatek, který kriminalisté rozpracovávají, a může v dohledné době vést k dalšímu trestnímu řízení.

Ve valné většině však prověření neumožnilo obvinit konkrétní osobu z trestného činu. Některá vyjádření jsou velmi kontroverzní a za hranou slušného chování, ale nenaplňují skutkovou podstatu některého z trestných činů. Do velké míry si pisatelé těchto extrémních vyjádření dopředu velmi dobře rozmyslí přesný obsah sdělení. Sice je mnohdy velmi provokativní, ale neumožňoval trestní stíhání. Jedná se například o vyjádření, která jsou díky historickým konotacím velmi zavádějící, ale při faktickém posouzení nelze někoho za tato vyjádření trestně stíhat.

VICE-Policie důrazně varuje před rasistickými a xenofobními názory na sociálních sítích. Můžeme se dopustit trestného činu.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#3509 Re: NWO Policie důrazně varuje před rasistickými a xenofobními názory na sociálních sítích. Můžeme s

2015-09-27 13:30:20

#3502: - NWO Policie důrazně varuje před rasistickými a xenofobními názory na sociálních sítích. Můžeme se do 

 Pozvolna se nám zde rozlézá plíživá cenzura a umlčování názorových oponentů systému jako za normalizace. A pak v čem je EU lepší než RVHP?


Nepřihlášený uživatel

#3515 Re: NWO Policie důrazně varuje před rasistickými a xenofobními názory na sociálních sítích. Můžeme s

2015-09-27 14:10:50

#3502: - NWO Policie důrazně varuje před rasistickými a xenofobními názory na sociálních sítích. Můžeme se do 

Všimli jste si, že se nám někam vytrácí demokracie? Kdo jsou ti, co sem vkládájí tato varování? Podle průzkumů CVVM jsou nejméně sympatickou národnostní menšinou v České republice Romové. Nesympatičtí jsou více než 70% procentům občanům ČR ve věku nad 15 let. Jinak řečeno jsme jako národ rasisté. Proto za sdělením MV ČR, Policie ČR hledejte něco jiného než rasismus. Každý systém se vždy nejvíce obává změny či destabilizace poměrů. To je základní pravidlo politiky.