Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#3338 Re:

2015-09-26 16:49

#3228: -  

 Ve Švýcarsku se k přímé demokracii dopracovávali stovky let v demokracii. Těžko u nás může fungovat přímá demokracie po 40 letech totality

Odpovědi

Michal

#3377 Re: Re:

2015-09-26 20:30:59

#3338: - Re:  

 No pokud budeme uvažovat, tímto způsobem, tak nikdy. Libuj si ve svém otroctví, ale pak se nediv, že ti někdo pořád zkracuje řetěz!

Švýcaři mají kantony, tak jako u nás, existují kraje, co je na tom proboha tak složitého!? Nemáš-li vůli účastnit se dění, nemusíš, pokud si ve svém kraji neodsouhlasíte povinnou účast.

Krom toho, se referenda rozhodně nepoužívají stále, ale jenom k závažným rozhodnutím. Takže i zastupitelská demokracie, má své uplatnění. Ale je podřízena kontrole a co je nejdůležitější, možnosti revize!

Co se týče údajné finanční nákladnosti referend. Na to lze pouze říci, že náklady na korupci, jsou o celé řády vyšší.

Jako příklad lze uvést, předraženou fotovoltaiku, která je údajně několikrát dražší, než slavné "církevní restituce". Jsem přesvědčen, že ani jedno z toho, by současní čeští občané nepřipustili, pokud by tu přímá demokracie byla. (Pokud snad omylem ano, pak by také rychle zjednali nápravu.) To je dokladem dostatečné přípravenosti, na vykonávání přímé demokracie, zde v ČR, potažmo v ČSFR a v celé Evropě.