Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#2766

2015-09-25 02:14

Sobotka: Přidáním k žalobě bychom se vyautovali

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) v rozhovoru pro deník Právo objasňuje důvody, které vedou vládu ke zdrženlivému postoji k případným žalobám proti zavedení uprchlických kvót, které v úterý přes odpor ČR, Slovenska, Maďarska a Rumunska odhlasovali ministři vnitra EU. Žalobu plánuje Slovensko a nevylučuje ji ani Maďarsko.


 Premiér Bohuslav Sobotka

Dnes 3:56

Můžete s klidným svědomím říct, že Česko v otázce kvót neprohrálo?

Prohrál zdravý rozum, a pokud jsme ho hájili, tak jsme prohráli společně s ním. Myslím si, že ani země, které prosadily na radě ministrů vnitra svůj názor přehlasováním ostatních států, z toho neměly dobrý pocit, což bylo velmi silně cítit na středečním summitu šéfů států a vlád.

Prosazujeme realistický postoj k migrační krizi, hlasovali jsme proti kvótám, ale zůstali jsme spolu se Slovenskem, Rumunskem a Maďarskem sami v rámci EU. To byla jedna z bitev, které jsou za námi. Nyní je ale třeba soustředit síly na bitvy, které jsou před námi.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#2769 Re:

2015-09-25 02:24:24

#2766: -  

 KOLIK ma EU statu..? To se boji emigrantu jen 3....? Proc je kolem toho takova fraska? Kdyby takhle vyvadela USA a davala kvoty zbytku sveta..a rozdelila se o ilegaly kteri se tam tahnou po generace a ted jeste vypomuze ubrecene Evrope opet...Budte soudni. Radeji zatlacte na Rusko at nedela problemy a pomaha tu vlnu imigrantu zastavit..zatim mu to moc nejde..