MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#57092

2015-09-10 20:45

KYJEV ODMÍTL VÝHODNÉ CENY ZA PLYN

Moskva i v současné složité situaci dvoustranných vztahů nabídla Kyjevu výhodné ceny za dodávky plynu, ale on odmítl, prohlásil premiér Ruska Dmitrij Medveděv.

„My jsme se vždy chovali otevřeně ve vztahu k Ukrajině ohledně dodávek plynu. Dokonce i v současné složité situaci, kdy naše dvoustranné vztahy se nacházejí daleko ne v nejlepší fázi svého rozvoje, nabídli jsme ukrajinským spotřebitelům dodávku našeho plynu za výhodné, zvláštní ceny", řekl Medveděv novinářům.

Připomněl, že vláda RF vydala pokyn, podle kterého se přijímá zvláštní cena, Moskva se vzdala části exportního celního poplatku, následkem čehož by ukrajinští spotřebitelé mohli dostat z Ruska plyn za cenu přibližně 247 dolarů za tisíc krychlových metrů.

„Ale naši ukrajinští partneři z nějakých důvodů, pro mne absolutně neznámých, tuto možnost odmítli", řekl Medveděv.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#57105 Re: Soudruh Medvěděv je starý KGBák, tedy žvaní hovadiny.....

2015-09-11 06:09:42

#57092: -  

 Podstatná je znalost trojstranné dohody 

A-49-66-S-1994-91_Russia-Ukraine-US 14 Jan 94 trilateral stmt.pdf

V ní se Rusko jako nástupnícký stát CCCP zavázalo k neměnnosti hranic Ukrajiny a dokonce se zavázalo k tomu, že nebude vytvářet ani ten nejmenší ekonomický tlak na Ukrajinu. 

Přesto Rusko právě dodávkami plynu a manipulací s jeho cenou se dokonce snažilo zničit Ukrajinu či minimálně stabilitu Ukrajiny. Rusko navíc Ukrajinu potřebuje jako tranzitní zemi a ani na to nebere ohled. 

Mědveděv tedy standardně lže, jako marx-leninský komunistický nácek Miloš Zeman.