MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#50569

2015-07-10 11:49

Lotyšská skupina entuziastů začala vyrábět trička s Putinem, jež si během týdne objednali nejenom z Lotyšska, ale i z Británie, Francie, jiných zemí Evropské unie, z USA, Kanady, Austrálie, informuje o tom portál Vesti.ru.

 

Fotografie na tričkách jsou pozitivní, podpisy jsou udělány v několika jazycích, aby rozuměli i cizinci. Hlavní autorkou projektu je Natalja Rusinova. Než byla vymyšlena trička, prodávala Rusům nemovitost v Jūrmale. Nový business sebou přináší nejen peníze, ale také občanskou pozici.

 

 
„Vladimír Vladimírovič je souhrnný obrázek, ztělesnění obrazu Ruska, a já se domnívám, že dnešní obraz Ruska je nejžádanější zboží. Po celém světě a v Lotyšsku tím spíš. Jsou všechna naléhavá, aktuální, všichna vyjadřují tu náladu mých spoluobčanů, kterou já osobně cítím", řekla Rusinova.

 

Trička s prezidentem Ruska si objednal dokonce symbol všeho lotyšského a tím je skladatel Imant Kalninš, jehož písně a rockové opery zná celé postsovětské prostranství. „Ano, Putin je pro mě příklad vůdce země a myslím si, že snad někdy v Lotyšsku budeme mít vůdce takového kalibru, alespoň o tom sním", řekl Kalninš.

Ještě nedávno se Kalninš přidržoval pravicových názorů, ale teď vystupuje za jednotný lotyšský národ z Lotyšů a Rusů a dokonce navrhuje i vystoupení z Evropské unie a NATO.

„Dnes nemůže Lotyšsko sestavit ani vlastní státní rozpočet bez příkazů z Bruselu. Nemůžeme mluvit o Lotyšsku jako o suverénním státě", míní Kalninš.

Lotyšští nacionalisté rozpoutali kampaň proti výrobcům triček s Putinem. Chtějí zlikvidovat úspěšný business, avšak z právnického hlediska nemohou najít podnět.

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#50572 Re:

2015-07-10 11:56:13

#50569: -  

 Koukám že hulibrci z rusácké deziformační latríny dostali nové noty.