MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#50568

2015-07-10 11:41

Hackerská skupina KyberBerkut zveřejnila seznam hromadných sdělovacích prostředků, pro jejichž pracovníky zrušilo akreditaci ukrajinské ministerstvo informační politiky, a také instrukci, která učí ukrajinské silové složky, jak nacházet novináře vyvíjející protiukrajinskou činnost.

 

„Znovu jsme našli důkaz toho, že činnost tohoto rezortu je zaměřena výhradně na boj se svobodou slova. Ministr Jurij Stěc a jeho propagandisté se snaží všemi možnými způsoby utajit pravdu před obyvateli své země a mezinárodní veřejností, oklamat je, ospravedlnit zločiny kyjevského režimu" praví se v prohlášení hackerské skupiny.

Na seznamu médií, jejichž pracovníkům by neměla být poskytnuta akreditace na Ukrajině, jsou největší ruské zpravodajské agentury, televizní kanály, rozhlasové stanice, noviny a internetové zdroje. Příznačné je, že do seznamu zakázaných se dostaly i internetové weby takových médií jako Hlas Ameriky, Ruská služba BBC, Kommersant, Vedomosti, Novaja gazeta, Lenta.ru, Gazeta.ru a také televizní kanál Euronews-Rossia.



Kromě toho vypracovalo ministerstvo informační politiky podrobnou instrukci, jak nacházet novináře, kteří mohou vyvíjet „protiukrajinskou informační činnost".

 

„Dokument překvapuje pečlivostí propracování dané otázky. Zábavné je to, že teď se může stát přítomnost notebooku, paměťových karet, fotoaparátů nebo jiných gadgetů v zavazadle docela klidně důvodem k zákazu vstupu na území Ukrajiny kohokoli! A všimněte si, že se to netýká jen ruských, ale vůbec zahraničních novinářů!", praví se ve zprávě hackerské skupiny.

Dřív se už informovalo o tom, že mezinárodní informační agentura Rossia Segodnia a všechny ruské televizní kanály kromě kanálu Dožď, se dostaly do seznamu sestaveného ukrajinskou bezpečnostní službou (SBU) a byla jim pozastavena dočasná akreditace při ukrajinských mocenských orgánech. Dříve už sdělil RIA Novosti zdroj v ukrajinských bezpečnostních orgánech, že na tento seznam SBU se dostalo přes sto ruských hromadných sdělovacích prostředků.




Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#50571 Re:

2015-07-10 11:53:18

#50568: -  

 Kecy, kecy, kecy!!!