MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#49854 Převrat na Ukrajině

2015-06-15 01:08

Převrat na Ukrajině

 
 
Jiří Kouda
10. 6. 2015 
Kromě domácí nespokojenosti se současnými vládami, se realizace převratů ve východní a střední Evropě staly vždy za přímé nebo nepřímé podpory západních zemí a Spojených států, přiznává analytička amerického thin-tanku Stratfor.

Podpora Západu se stala povinným prvkem při svržení politické moci v zemích východní a střední Evropy, žádné z protestního hnutí v tomto regionu v posledních letech nezůstalo bez explicitního nebo implicitního schválení politiky EU a Spojených států. K těmto závěrům došla Lily Beyerová, vedoucí analytička americké soukromé zpravodajské společnosti Stratfor.

Strategie podpory protestních hnutí západními zeměmi se stala jedním z nejdůležitějších ve východní a střední Evropě - zejména v oblasti, kde „Rusko a západní mocnosti soutěží o vliv", uvedla analytička.

"Úspěch protestní hnutí často závisí na čtyřech hlavních faktorech. Za prvé, veřejné pochopení příčin tohoto protestního hnutí. Druhým důležitým prvkem je organizační kapacita skupiny. Třetím klíčovým faktorem je schopnost vlády spoléhat na mocenských struktury bezpečnosti. Nakonec, vnější podpora zahraničních vlád může posílit protestních hnutí - ať už přímou podporou, jako je financování či školení, nebo nepřímou, jako je například podpora protestujících," sdělila Bayerová ve své analytické zprávě.

 Jak autorka materiálu poznamenala, byly tyto technologie použity na Ukrajině, a snaží se uplatnit podobné strategie v současné době v Bulharsku, Makedonii a Maďarsku

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#49857 Re: Převrat na Ukrajině

2015-06-15 05:35:06

#49854: - Převrat na Ukrajině 

:-) mění to snad něco na tom, ze občané protestovali proti skutečně zlocinnosti Janukovice a jeho bandy KGBaku napojenych na Putina?


Nepřihlášený uživatel

#53376 Re: Převrat na Ukrajině

2015-08-16 22:44:10