Rodiče za lepší školství - nesouhlasíme s vizemi ministra Chládka

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#5

2015-05-18 19:16

nelíbí se mi jednotné maturitní zkoušky a povinná matematika. Já sama jsem šla na výběrovou školu, kde nebyla, protože nepatřila k mým oblíbeným předmětům a pořesto jsem vystudovala vysokou školu. Na školu třeba s humanitním zaměřením jdu proto, abych tuto zkoušku z matematiky dělat nemusela a každá ze škol je svým způsobem specifická a proto by měla mít své vlastní maturitní okruhy z potřebných předmětů, jak to bylo kdysi. Tyto nápady ministra a dalších pomazaných hlav jsou postavené na hlavu.....zajímalo by mě, zda pan Chládek někdy učil nebo byl do křesla jen dosazen, protože na něj zbylo....

Odpovědi

DZ

#6 Re:

2015-05-19 07:31:58

#5: -  

 Co se týká jednotné maturitní zkoušky, tak to je již jen důsledek působení pravicových vlád od roku 2006 (přičemž i ČSSD  která začala maturity připravovat už počátkem tohoto století na tom menší podíl nese také). Zde by proto mohl být pan ministr na tom nevinně, protože současná podoba maturit je pro každého ministra pomyslným Damoklovým mečem se kterým se každý snaží nějak vyrovnat. A zde by se mohlo začít u pana ministra - ten totiž se stávající podobou maturit nechystá nejspíš dělat nic (nebo -  alespoň soudě podle výstupů v médiích) si myslí, že už není ani důvod do nich zasahovat.


Nepřihlášený uživatel

#19 Re

2015-05-20 17:03:15

#5: - 

 

V letech 1992 až 2003 vyučoval na základních a středních školách v Rakovníku a Sokolově. Učil tělocvik a základy společenských věd.

Opravdu "odborník" na slovo vzatý - studoval na Vojenské  politické akademii Klementa Gottwalda, kde v roce 1992 získal titul magistr v oboru výchova a vzdělávání dospělých viz Wikipedie.