MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#46781 O Krymu a Kosovu

2015-04-25 08:13

Krym a Kosovo mají hodně společného: Autonomní status, vojenské základny jiných zemí na svých územích a přání nezávislosti u většiny obyvatel. Jsou však také rozdíly - v ochráncích, V posledních měsících srovnávají mnozí lidí události na Krymu s agresí NATO proti Jugoslávii v r. 1999. Přitom interpretují tyto události libovolně. Například bývalý velvyslanec USA v Moskvě Michael McFaul ve vysílání CNN tvrdil, že vojenské zasahování Ruska je nepřijatelné, protože je velký rozdíl mezi situací na Krymu a v Kosovu v r. 1999: "Srovnávat Krym a Ukrajinu s Kosovem a Srbskem není správné. Srbsko ohrožovalo Kosovany a Ukrajina nikoho neohrožuje." Může ale stát ohrožovat část vlastního území? V autonomním kraji Kosovo žijí Srbové, Albánci, Turci a jiné národnosti. Žádní "Kosovani" nejsou, není takový národ. Koho tam tedy bránily USA? V Kosovu není ani jeden Američan a na Krymu žije 1,5 milionu Rusů. To je velký rozdíl.

Pro západní tisk je ale mezi Krymem a Kosovem hodně společného. Jak napsal v The Guardian Ian Traynor, "Taktika a metodologie, jichž použil Miloševič v době války v bývalé Jugoslávii a v Kosovu, je tu zřejmá. Když se rozhodl Putin stát se novým Miloševičem, uvidí Západ další rozkol v Evropě." Slobodan Miloševič chtěl problém vyřešit, ale nevyšlo to.Neměl síly, aby zabránil postupu NATO na východ. Když NATO chtělo posílit své síly na východě Evropy, zvolila si Amerika srbský autonomní kraj Kosovo a Metochii pro založení své strategické základny. Za tímto účelem využili Osvobozenecou armádu Kosova, která byla přitom dokonce na americkém seznamu teroristických organizací.

Poté vstoupily síly NATO do Kosova, postavily tam USA druhou největší vojenskou základnu v Evropě - Bondsteel. Tato umožňuje USA kontrolovatnámožřní prostor Středozemního a Černého moře, a také trasy na Blízkém východě, v Severní Africe a na Kavkazu, stejně jako tranzit energetickýchmédií z Kaspického regionu a ze Střední Asie. Pro ně je dislokace v Srbsku zcela zákonná a velmi výhodná. Američané neplatí pronájem státních pozemkův Kosovu. Rusko na rozdíl od Američanů v Kosovu platí za svou základnu 100 milionů USD ročně. A ruská černomořská flotila je na Krymu už 230 let. "Černomořská flotila není bezdomovec. Sevastopol je její domov," zdůraznil místopředseda vlády Ruské federace Dmitrij Rogozin. Ještě před 50 lety byl Krym součástí SSSR, kdežto USA prostě okupují pomocí agrese část srbského území a dělají všechno proto, aby z ní vytvořily svou loutkovou mocnost.

Historické, ekonomické a kulturní styky s Ukrajinou dávají Rusku plné právo zasáhnout, aby bránilo svůj národ. A co dělají USA na srbském území?

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#46786 Re: O Krymu a Kosovu

2015-04-25 09:59:16

#46781: - O Krymu a Kosovu 

 Tak kosovští Albánci nemají nejmenší nárok na odtržení a naopak měli být odsunuti zpět do Albánie, Kosovo je historický území Srbska na které nějaká zavšivená narkomafie nemá nejmenší nárok. To co bylo spáchaný na Srbsku bylo nejodpornější svinstvo a stydím se za naši vládu, která tohle podpořila, ale co už, pozdě bycha honiti.


Nepřihlášený uživatel

#46789 Re: O Krymu a Kosovu

2015-04-25 10:06:17

#46781: - O Krymu a Kosovu 

 Zase obvyklé lži z rusácké petrohradské dezinformační kanceláře.


Nepřihlášený uživatel

#46793 Re: O Krymu a Kosovu

2015-04-25 10:36:04

#46781: - O Krymu a Kosovu 

 Toto je originální texto o Krymu a Kosovu

Kosovo a Krym je rozdíl obrovský např. v tom, že válku v Jugoslávii z venčí nikdo nevyprovokoval a pokud ano tak jedině Rusko, které má tak vřelé vztahy s prvním velkým válečníkem tam, tedy se Srbskem.  Další vývoj již byl nevyzpytatelný a v případě Kosova bohužel hrozila a byla realizována genocida etnika v takovém rozsahu, že by to už Evropa nemusela přežít, zásah tedy musel přijít. Je také velmi zajímavé, že Rusko bylo v Pristyně zcela mimo mezinárodní právo daleko dříve než síly UN a dokonce vyvolávalo konflikt s UN. 

Druhý fatální rozdíl byl v tom, k neměnnosti hranic Srbska nikdo nezavázal, neboť ani nemohl, stát neexistoval. To, jestli součásti nově se tvořící Srbska bude či nebude Kosovo mohlo být právě důvodem k oné genocidě, která započala a kterou Evropa skutečně již dále nemohla jen tak sledovat s tím, že si to mezi sebou nějak vyřídí. 

Kosovo tedy nejen, že nebylo ukradeno ale ani nebylo komu jej ukrást, státy bývalé Jugoslávie v době kosovské krize neexistovaly. Tedy vzniklo Kosovo na základě mezinárodních dohod, aby se zabránilo velké genocidě v Evropě. 

Vidíte to jinak? Tak neváhejte a napište jak? 

Pokud toto Václav Havel ve velmi složitém a mnohaetnickém konfliktu v Jugoslávii dokázal přečíst a jasně vyjádřit názor, že se žádná genocida jednoho etnika v Evropě již nesmí opakovat, pak je potřeba mu vyjádřit obrovský obdiv, neboť drtivá většina občanů ČR ani netušila, kolik stran vlastně v bývalé Jugoslávii mezi sebou válčí. 

Tato smlouva je zásadní nejen pro Krym, ale pro celou Ukrajinu, Rusko jí podespalo naprosto dobrovolně. 

A-49-66-S-1994-91_Russia-Ukraine-US 14 Jan 94 trilateral stmt.pdf