MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

FILIPIK

#41502 Tam, kde se šíří lži, vzrůstá moc zločinců a zločinu.

2015-03-07 20:36

Bývalý šéf personálu novin New York Times, při projevu v rámci přípitku v New York Press Club mimo jiné řekl:

„V současné době neexistuje taková věc, jako je nezávislý tisk. Víte to stejně dobře, jako já.

Není mezi vámi ani jeden novinář, který by se odvážil upřímně vyjádřit svůj vlastní názor. Víte předem, že kdyby to udělal, nikdy by se to neobjevilo v tisku.

 

Jsem týdně placen za to, že své upřímné mínění nezveřejňuji v novinách, pro něž pracuji. Vy ostatní jste placeni za stejnou věc a kdo z vás by byl tak pošetilý, aby napsal svůj upřímný názor, brzy by se ocitl na ulici a hledal by si jiné zaměstnání. Kdybych dovolil, aby se v jednom čísle mých novin objevil můj poctivý názor, do dvaceti čtyř hodin bych přišel o místo.

 

Prací žurnalistů je zabíjet pravdu; bezostyšně lhát; překrucovat pravdu; hanobit; plazit se u nohou mamonu a prodávat svou vlast a rasu za svůj denní chléb. Vy i já víme, že věřit v nezávislost tisku je bláznovství. Jsme nástroji a vazalové bohatých mužů za scénou.

Jsme skákající tajtrlíci, oni tahají za drátky a my tancujeme. Naše talenty, naše možnosti a celé naše životy jsou vlastnictvím těchto mužů.

Jsme intelektuální prostituti.“

TAK SI POČÍNAJÍ I REDAKTOŘI ROZHLASU A TELEVIZE MJ. I VE VZTAHU K MILOŠI ZEMANOVI.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#41505 Re: Tam, kde se šíří lži, vzrůstá moc zločinců a zločinu.

2015-03-07 21:06:13

#41502: FILIPIK - Tam, kde se šíří lži, vzrůstá moc zločinců a zločinu. 

 To je skutecne zvlastni situace. At byl na Hrade Havel nebo Klaus, nikdo si nikdy nestezoval, ze sdelovaci prostredky jsou zmanipulovane.  Ani prezidenti, ani jejich priznivci.  Proc vypukla takova hysterie ted, kdyz sedi na Hrade Zeman ?  Proto, ze TV ukazala, jak byl ozraly u korunovacnich klenotu ?  Proto, ze se v TV objevi jeho opilecke blaboleni.  Proto, ze v tisku cituji jeho vulgarity ?  Sdelovaci prostredky informuji stale stejne.  Za medialni obraz si muze Zeman sam !  Nebo zavedeme kvuli soudruhu prezidentovi opet cenzuru a vystrihne se vse, co se nehodi ?  Toho jsme si uzili za minuleho rezimu dost !  Zijeme v jine dobe a na tom Zeman nic nezmeni, ani kdyby se pos.al !