MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#41298

2015-03-06 19:55

Pátá kolona v ČT

6.3.2015 19:19
Sdělovací prostředky dnes přinesly informaci, že prezident Miloš Zeman vyslovil převládající názor občanů, totiž že veřejnoprávní televize neplní svoji veřejnoprávní funkci. A navrhl zrušení tzv. koncesionářských poplatků.

 

Jde o bezprecedentní útok na nezávislost veřejnoprávní televize, který za dobu její existence v demokratické společnosti nemá obdoby. Je o to nebezpečnější, že ho vyslovuje nejvyšší ústavní činitel České republiky, sdělila v pátek mluvčí televize Alžběta Plívová.

Nejde o žádný bezprecedentní útok na její nezávislost. Je to hodnocení. Kritické. Seriózní. Pravdivé.

Česká televize zatajuje závažné vnitropolitické kauzy; lže o událostech zahraničněpolitických – např. v případě ukrajinského konfliktu vysílá falešné zprávy, nepravdivé informace, cílevědomě podporuje kyjevský fašistický režim, je pátou banderovskou kolonou v ČR.

Nejvyšší ústavní činitel pouze vyslovil názor většiny spoluobčanů. Politicky a lidsky nebezpečné je působení ČT.

 

Česká televize vysílá zcela v souladu s platnou legislativou a je rovněž kontrolována ze strany Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Na invektivy prezidenta republiky proto nebude Česká televize dále reagovat a ani se jimi nenechá zastrašit. Vyváženost a objektivitu zpravodajství a kvalitu vysílání podle ČT může hodnotit Rada ČT na základě objektivních analýz, dodala mluvčí ČT.

Česká televize porušuje zákony této země tím, že lže. Rada ČT je bezzubý odumřelý politický orgán, jenž plní funkci obrany jejího lživého vysílání.

Protože ČT je veřejnoprávní institucí, alespoň podle právního statutu, proto vyváženost a objektivitu zpravodajství a kvalitu vysílání může hodnotit každý občan ČR na základě svých názorů a analýz.

Pracovníky České televize nikdo nezastrašuje – pracovníci České televize zastrašují občany: Svými neseriózními zavádějícími informacemi a komentáři, překrucováním a zatajováním skutečností.

 

Prezident Miloš Zeman dále uvedl, že se ČT stává „špatnou komerční televizí“.

Ale v tom se Miloš Zeman mýlí; zaprvé proto, že od komerční televize objektivitu nečekáme, víme, že jí jde především o sledovanost bez ohledu na to, jak jí dosáhne, a tak si seriózní zprávy a komentáře hledáme na nezávislých webech z celého světa; zadruhé proto, že právě komerční televize může mít (na první poslech paradoxně) – právě kvůli zvýšení sledovanosti – zájem na tom, aby seriózní informace vysílala (pak bude mít více diváků, vyšší sledovanost).

 

Prezident Miloš Zeman podpořil také možnost, aby občané peníze určené na koncesionářské poplatky mohli věnovat na obecně prospěšné účely – komu se program nelíbí, nemusel by platit.

Zrušením poplatků za rozhlas a televizi se však jejich vysílání nezlepší, nestane se seriózním, solidním, objektivním, vyváženým atd. Vedení těchto institucí pouze natáhne ruku ke státnímu rozpočtu pro tu část prostředků, o níž by zrušením parafiskálu z tzv. koncesionářských poplatků přišlo.

Takže jaké řešení? Nebylo by lepší, než asignační varianta navržená Milošem Zemanem, veřejnoprávní ČT zrušit? Zprivatizovat? Stane se komerční, budeme vědět, že od ní mnoho seriózního očekávat nemůžeme, dobré informace si budeme dále hledat na webech z celého světa a hlavně – nebude nás to nic stát, tedy nejen nás jednotlivé občany na koncesionářských poplatcích ale zejména to nebude stát miliardy ze státního rozpočtu. Ušetříme.

Co bude dál? Hned zítra se politický jarmark zaplní superkritikou z pravicové části politického spektra; nejčastější slova budou „jsem zděšen“, „útok na demokracii“, „útok na nezávislost“ atp. A ze socdem se k tomu přiřadí určitě Bohuslav Sobotka – je to přece ideální příležitost, jak do Zemana kopnout, že!

A pár darebáků zaplacených z Tržiště (to je ulice, na níž je sídlo ambasády USA v Praze) s červenými kartami bude zase obtěžovat na ulicích.

A ČT bude lhát dál.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#41303 Re:

2015-03-06 20:04:33

#41298: -  

 A hlupák věří vychlastanému bastardovi.