MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#41250 Re: Re: Re: Re:

2015-03-06 15:42

#41222: - Re: Re: Re:  

 Dekuji Vam za doplneni meho prispevku.  Psal jsem, ze by se daly jmenovat dalsi priklady nesmyslneho chovani Zemana.  To je tema nevycerpatelne.  Mozna by stalo za uvahu, sesbirat vsechny "preslapy" prezidenta a vydat knizne.  Nejlepe jako ucebnici, aby poslouzila pri vychove budoucich volicu.  Snad by ty deti volily zodpovedneji nez dnesni populace, kdyby poznaly, jaky clovek se muze prolhat az na Hrad.  Zdravim Vas a preji krasny vikend.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#41355 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-03-07 02:47:50

#41250: - Re: Re: Re: Re:  

 Děkuji za přání. Nápodobně.

Pro ty mladé, o kterých píšete, ještě doplněk:

Zeman slibuje/vyhrožuje, že do Bankovní rady ČNB najmenuje své "kamarády", kteří následovně zpevní českou korunu (bude levnější Euro). Tomu nezabráníme. Je to ovšem populistické gesto (všichni, kteří jezdí na dovolenou do zahraničí mu budou vděčni). Ovšem většina politické scény se do přijetí Eura nehrne. A to je dobře a Zeman to nemůže zvrátit. Také to ví. Takže shání pouze body pro svou "oblibu".

Česká ekonomika je závislá na vývozu/exportu. Takže pro vývozce znamená silná koruna nemalé ztráty.

Zemědělci zvýšili své zisky za r. 2014 o 40 %. Mimo jiné kvůli oslabené koruně. Jednak vyvážejí a za druhé pobírají dotace z EU v Eurech. Takže zpevnění koruny je o velkou část zisku připraví.

Jakmile se rozhodneme k přistoupení do eurozóny, nastává přechodné období, ve kterém už nesmíme hýbat s kurzem koruny. Optimální nastavení kurzu je věcí ČNB.