MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#35576

2015-01-28 11:10

Po nedávném bojovném prohlášení prezidenta Porošenka a záplavě řečí různých mluvčích a analytiků ukrajinské armády o dobytí letiště v Doněcku nakonec letiště dobyli separatisté. Přitom jsme si poslechli řadu objektivních informací o tom, jak se strany vzájemně obviňují z dělostřelecké palby na civilní objekty. Při pohledu na dislokaci letiště v Doněcku jsou pachatelé jasní. Jsou to ukrajinští dělostřelci. Letiště totiž celou svojí délkou na jižní straně přiléhá k městu a je logické, že z této strany směrem od města vedou palbu separatisté. Naopak vládní síly musí při útoku na letiště vést palbu na město. Ale „objektivní“ česká média stále vytvářejí možnost představy, že separatisté mají zázračné dělostřelectvo, jehož granáty létají krok vpřed a dva kroky vzad. 

Obětí občanské války bude kolem pěti tisíc, oficiálně. Převážnou většinu tvoří civilisté na Donbasu. O tom, že je v boji proti „teroristům“ jich většinu pobila ukrajinská armáda lze rovněž sotva pochybovat. Ze zahraničí se k této, možno říci genocidě vlastního obyvatelstva, nevyjádřil nahlas vlastně nikdo. Zato stačilo několik raket na Mariupol a zdvihl se povyk o válečném zločinu, samozřejmě ruském. Dokonce i v OSN, která na Ukrajině dosud nic pořádného nepředvedla a ani ji nenapadlo prosazovat právo národů na sebeurčení, které je jedním z hlavních lidských práv. Přitom mrtvých bylo zhruba stejně jako těch, kteří byli v minulém roce demokraticky upáleni ukrajinskými vlastenci, ovšem bez reakce demokratů z USA, EU a OSN.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#35584 Re:

2015-01-28 11:56:40

#35576: -  

 Pořád dokola, co tím vlastně chcete řící? Že se zelení ruští mužíčci co nejdříve vykradli sklady zbraní zabarikádovali ve městech, aby následně pokud je bude chtít armáda státu, který se snaží zničit je musela zatlačit dál do města padlo nejvíce civilistů? 

Ano to je bohužel smutná realita, že tzv. "ochránci" si berou obyvatele měst za svá rukojmí. Drzost ruských seperatistů je skutečně nekonečná.