MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#34283 Re: Re: Re: Re: Husák - Klaus

2015-01-22 13:11

#34281: - Re: Re: Re: Husák - Klaus 

 jedno je jisté že zřejmě kreje komouše a podle toho to v tomto státě tak vypadá

dávno už tam sedět neměl!

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#34286 Re: Re: Re: Re: Re: Husák - Klaus

2015-01-22 13:22:29

#34283: - Re: Re: Re: Re: Husák - Klaus 

 Zdaleka jsem nečetl všechny nálezy ústavního soudu. Četl ten, který se týkal odvolatelnosti předsedkyně nejvyššího soudu a bohužel už si nani nevzpomínám, jestli právě tento nález či rozsudek se také týkal zprostřekovaně změny v prvním řádu, kdy Sněmovna musel zrušit některá ustanovení o soudcích. 

Pak jsem četl obě zásadní sdělení o makroamnestii a velezradě, tedy velezradě je to tak, že se tím ÚS odmítl zabývat a půdu si připravil v rozsudku k makroamenistii, kterou se vlastně také odmítl zabývat, ale úžasné bylo, že si ve většinovém názoru zároveň vymínil, že se tak v budoucnu může stát :-). 

Všechny nálezy byly zajímavé, ten o soudcích obzvláště, neboť vysvětloval i jak je nezávislost v principu řešena a jak souvisí se strukturou Ústavu resp. se zvoleným způsobem demokracie - zastupitelská, prezidentský systém a definice nezývislosti soudů. 

Poslední dva ale to bylo maso, většinový názor je slovní ekvilibristika jak se vyhnout rozhodnutí, doma by se člověk asi nezdržel a vlastní dítě by požádal ať jde s pravdou ven, jajímavé je to, že nesouhlasná stanoviska jsou jednoduchá, jasná a dokonce i poměrně stručná. 

Rychetský mi těchto nálezů nikdy nepřipadal, že by se zpronevěřil Ústavě, své profesi a že by se vůbec choval jako prodejný komunista. Nevím jestli mne to nějak překvapuje, ale tak jsem to při četbě vnímal.