MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Martin

#33928 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-21 02:20

#33926: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Tak v tom případě nechápu, jak můžete napsat, že nevěříte tomu, že někdo pracuje za minimální mzdu? Nějak si protiřečíte. A to ještě ani nevíte, ze díky tomuto platu nemají nárok na žádnou dávku, ani tu na bydlení. To je mi zvláštní věc. A to je také díky nízkému životnímu minimu, které chce vláda, jak vy vulgárně nazýváte, tři volů zvýšit. Což nikdo z vlády Nečase ani nezmínil

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#33930 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-21 02:35:24

#33928: Martin - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Nemáte pravdu, že člověk na úrovní minimální mzdy nemá nárok na roztodivné sociální dávky a příplatek na bydlení, silně to závisí na rodinných poměrech. Co je podstatné, má zápornou daň z příjmu. 

Ale já věřím, že tu lidé pracují za minimální plat, byla to nadsázka v tom smyslu, že bych já takovou praci asi nepřijal a snažil bych seč mohl, abych dělal za plat vyšší. V tom smyslu si myslím, že nikdo za minimální mzdu nepracuje. 

Vy považujete mé vyjádření o třech volech za vulgární? Za tři roky si řekneme u výše dluhu státu jaký na ty tři budete mít názor. V lepším případě to bude daleko dříve.

 


Nepřihlášený uživatel

#33932 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-21 02:39:46

#33928: Martin - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 V čem bude tedy onen smysl zvýšení minimální mzdy? Kde jej spatřujete? Jediná věc která nastane, že se musí samozřejmě zvýšit všechny sociální dávky, aby odpovídaly nové minimální mzdě. Vláda naplánovala deficit 100 mld. tedy na to má :-). 

Já si ovšem myslím, že vláda má především zajistit, aby žádný deficit potřeba nebyl. O to by se vláda měla starat nejdříve a následně o vše ostantí, neb dluhy po ní prostě zůstanou vždy, pokud to pojede v takových deficitech. 

Vláda v Neměcku má již od loňského roku alespoň rozpočty vyrovnané a tedy nezvyšuje dluh, resp. dokonce tedy splácí dluh. Taddy je to přesně obráceně, proč?