svetlo pro sluknovsko

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#48 Re: Jindra Vavruška

2011-09-12 14:27

#43: - Jindra Vavruška

Dobrý den,

cílem toho prohlášení je protest proti rasismu a násilí. Rasismus znamená, že všechny lidi z nějaké skupiny hodíte do jednoho pytle a odsoudíte je, a to se tu děje. Jistě, kriminálníci patří do kriminálu, ale je potřeba ukázat na koknrétní viníky a to je především práce policie a soudů. Jakmile se sejde dav a jde po všech, v tomto případě Romech, kteří jsou "k mání", tak to je rasismus. Demonstranti v Rumburku v tu sobotu na konci srpna atakovali mnohé nevinné lidi, a nevěděli to, a bylo jim to jedno, nenamáhali si to zjistit, vlastně jim o to ani nešlo. Volání "cikáni do plynu" je čirý rasismus, krom toho ještě zvěrstvo. Je třeba rozlišovat. Když něco udělá bílý Čech, tak přece také neřekneme, že všichni bílí Češi to dělají a mohou za to. Když Vám v Praze ukradnou auto (a to Vám nepřeji :o), tak také neřeknete, že Pražáci kradou auta, nebo snad ano?

S pozdravem

Filip Šimonovský

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#63 Re: Re: Jindra Vavruška

2011-09-13 09:39:24

#48: - Re: Jindra Vavruška

Díky za odpověď :) konečně tomu rozumím a naprosto s Vámi souhlasím.

Podle mě byste měli mít na nějakém blogu denní monitoring situace. Pro nás odjinud je to opravdu nepřehledné (mluvím teď za sebe). Tzv. masmédia podle mě vůbec neplní svou funkci. Jednak mi chybí ten pohled "pořádek a spravedlnost" (aby se lupiči dostali kam patří a jestli se s tím něco dělá), a co se týká rasistických demonstrací, stejně se ve zprávách o nich moc nevyznám. Hodně se to zobecňuje, takže informační hodnota je potom víceméně nulová.

Mimochodem, v novinách jsem se dočetl, že místní se přidali k pochodu DSSS, a v jiných zase, že se nepřidali. Ve zprávách chybí více podrobností. Podle mě to nikdo jiný než místňáci není schopen zpravodajsky pokrýt.

Tak tolik pohled z Prahy a držím Vám palce, abyste si tam co nejdřív dokázali zjednat pořádek a klid (pro všechny).

Jindra Vavruška