MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#27938 Re: Re: Re: V vulgárnostmi si ovšem běžte za oplzlou komunistickou zrůdou Milošem Zemanem....

2014-12-30 12:48

#27933: - Re: Re: V vulgárnostmi si ovšem běžte za oplzlou komunistickou zrůdou Milošem Zemanem.... 

 Pokud Zeman skutečně Putina přitáhne do ČR a stejně tak pokud přitáhne kteréholiv post-bolševického diktátora do ČR je jednoznačné, že já budu rozhodně tam, kde na ně budu pokřikovat, že jsou ruskými švábi a že Pražský Hrad není Kreml. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#27944 Re: Re: Re: Re: V vulgárnostmi si ovšem běžte za oplzlou komunistickou zrůdou Milošem Zemanem....

2014-12-30 14:34:50

#27938: - Re: Re: Re: V vulgárnostmi si ovšem běžte za oplzlou komunistickou zrůdou Milošem Zemanem.... 

 Osobne som toho názoru, že spomienkové oslavy na oslobodenie Osvienčimu a na počesť obetí holocoustu nemajú čo byť v ČR. Nie je na to nijaký dôvod a Európsky židovský kongres sa pri výbere miesta dopustil omylu. Istú úlohu zohralo aj to, že ČR si robí dosť veľkú marketingovú propagáciu  - až takých hollywoodskych rozmerov (Kafkova Praha, sir Winton, terezínsky Brundibár, dosť povrchný a faktom príliš nezodpovedajúci film o záchrancovi Židov z Čiech, Schindlerovi...). K nahliadnutiu do židovskej histórie, ani nie tak dávnej. môže o. i. slúžiť aj knižka od Ješahaju A. Jelínka, ktorá sa síce týka hlavne slovenských Židov, lenže ujdených pred prenasledovaním a ťažkým údelom z Habsburskej časti monarchie a z Galície sem k nám a do Maďarska. (Obsahuje o.i. aj charakteristiku neznášanlivého českého nacionalizmu u zástancov asimilácie českého Židovstva... zaujímvé čítanie!)

V Uhorsku našli Židia relatívne žičlivé prostredie a preto nie je náhoda, že sa mnohí stotožnili s uhorským/maďarským štátotvorným národom; popri iných i česko-slovenskí Židia, cítiaci často maďarsky,  aj v časoch shoa našli v Maďarsku až do 44. roku relatívne bezpečné útočisko. V Maďarsku dodnes žije mnohopočetná židovská komunita (kým z Československa väčšinou Židia po vojne odišli do USA a Izraela). Maďarskí Židia boli medzi poslednými odtransportovanými do Osvienčimu.

Maďari podobne ako Slováci nezdieľajú s Čechmi takú nenávisť voči "Rusom" a nepodliehajú tak rusofóbii, Putina by iste nevypískali. No on aj tak na tie oslavy nepríde! Sovietska armáda oslobodila Osvienčim a zaslúžila sa o záchranu miliónov porážkou nacizmu, medzi inými aj rasovo menejcenných Ćechov. Sovietski vojaci priniesli veľké obete za oslobodenie Európy. Tí, ktorí im chcú uprieť tieto zásluhy, sú zbabelí hlupáci, ktorí dnes lezú do zadku NATO ako v čase Studenej vojny liezli do hrubého čreva opačnej strane... ktorá pristúpila k založeniu svojo vojenského paktu až po vzniku "obrannej aliancie" NATO:-).

Z Osvienčimu je dnes nedôstojná turistická atrakcia. To čo z toho Poliaci spravili je niečo ako Disneyland. Chcelo sa mi pred asi troma rokmi pri pohľade na tie tlupy turistov preháňajúcich sa po barakoch ako na bežiacom páse zvracať! Všade len marketing...

Dôstojné miesto na oslavu oslobodenia továrne na smrť by bola Budapešť...