MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Milouš

#27932 Zemanova odpověď senátorům

2014-12-30 12:37

Považuji za důležité trpělivě vysvětlovat své postoje, které se týkají zahraniční politiky. Zveřejňuji proto odpověď na otevřený dopis předsedů senátorských klubů Starostové a nezávislí a KDU-ČSL a nezávislí, který mi zaslali na počátku prosince:
Vážení pánové,
děkuji vám za váš dopis ze dne 3. prosince 2014. Máte pravdu v tom, že hájím ekonomické zájmy českých firem a nechápu, proč ve vašem dopise tyto zájmy označujete za údajné. Podle mého názoru jsou naprosto reálné a zahrnují jak podporu českých exportérů v zahraničí, tak podporu zahraničních investic v České republice. V této souvislosti bych rád uvedl, že například má poslední návštěva Číny umožnila otevřít prostor českým firmám pro obrovský čínský trh a vedla k zahájení prvních přímých čínských investic na území České republiky.
Podobně zastávám názor, že náš vztah k Rusku nemá být zatěžován terminologií studené války a že je zapotřebí hledat mírové řešení ukrajinského problému, nikoliv řešení s pomocí zbraní. Tento názor ostatně sdílí i řada dalších evropských politiků. Pokud jde o vaši poznámku o používání jazyka hostitelské země, pokládám ji za projev neznalosti, protože použití překladatelů by dvojnásobně prodloužilo dobu jednání a protože tento způsob komunikace zlepšuje vyjednávací atmosféru.
Věřím, že i vy si uvědomujete, že při půl milionu nezaměstnaných je důležité vytvářet nová pracovní místa a že veškerá má domácí i zahraniční jednání směřují právě k tomuto cíli.
S pozdravem
Miloš Zeman

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#27935 Re: Zemanova odpověď senátorům

2014-12-30 12:43:21

#27932: Milouš - Zemanova odpověď senátorům 

 Miloš Zeman někdy hájil ekonomické zájmy této země? Při privatizaci MUS, z které leží 14 mld. hotovost ve Švýcarsku? Nebo je snad hájil, když tvrdil, že "čínský" investor vložil peníze do slovenské investiční skupiny s pochybnou pověstí a ještě pochybnější vlastníckou strukturou? 

Miloš Zeman těm svým lžím a jeho kompletně vylhanému životu snad opravdu věří. Tedy je to nejpíš ještě větší blbec, než jsme si dovedl představit.