MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#19642 Re: Re: Představu, že měl Miloš Zeman ideály (politický azimut) při vstupu do politiky s vámi nesdíl

2014-11-29 14:51

#19592: Roman Skácel - Re: Představu, že měl Miloš Zeman ideály (politický azimut) při vstupu do politiky s vámi nesdílím.. 

 "...naše země je přirozenou součástí Západní demokratické civilizace, to vše už od dob konce starověku a počátků i konce středověku, kdy bylo české království státností v samém středu křesťanské říše, ve všech jejích křesťansko katolických odstínech..." Zaujímavý pohľad na periodizáciu dejín regiónu, ktorý dnes zaberá ČR:-). Dedičom ktorejže "západnej demokratickej civilizácie" ste? Demokratickej civilizácie Rímskej ríše?:-)

Germánski barbari mali (viď popis spôsobu ich života trebárs v zápiskoch Júlia Cézara) v podstate socialistickú demokraciu:-) a boli veľmi rovnostárski, dokonca dbali na to, aby sa toto rovnostárstvo nenarušilo, lebo verili, že len tak môžu udržať súdržnosť. Také niečo bolo Rimanom cudzie, teda až na stúpencov Ježiša Krista, ktorí v počiatkoch hlásali komunizmus:-). A Slovania, napriek mýtom o keltských Bohémoch, ktorí by mali byť údajne pravými predkami Čechov, keď prišli zo svojej pravlasti, spoločnej s dnešnými Rusmi, žili v rodových občinách a jednotlivec sa demokraticky podriaďoval záujmom celku:). A Český štát vznikol až v období vrcholného stredoveku. V dobách raných absolutistických monarchií, feudálnej anarchie či habsburskej absolutistickej vlády, ktorá nijaký český štát neuznáva ( Marka Terka) sa demokratické tradície rozvíjali asi ťažko:). V centralistickej a unitárnej ČSR boli tiež značne oklieštené demokratické pomery , viď zákon z r. 1923, alebo prvé protižidovské zákony ( ešte pred vznikom Slovenského štátu:)). Nehovoriac o korupcii a neustálych politických bojoch, vďaka ktorým každú chvíľu padali vlády. Vyzerá to tak, že demokratické tradície majú značné meškanie...A ukážkou sú aj tunajšie komentáre, ktoré nepripustia INÝ názor a okamžite aplikujú ten spomenutý zákon na ochranu republiky:)).

Odpovědi

Roman Skácel
Hodonín

#19706 Re: Re: Re: Představu, že měl Miloš Zeman ideály (politický azimut) při vstupu do politiky s vámi ne

2014-11-29 17:52:20

#19642: - Re: Re: Představu, že měl Miloš Zeman ideály (politický azimut) při vstupu do politiky s vámi nesdíl 

Bylo by nezbytné definovat jakýkoli stát především v jeho státních hranicích a jeho jazyku. Už na mapách starověkých Římanů byla východně od Germánie též Bohemia, chápaná jako tehdejší konec světa, nekonečný prales s velkými řekami tvořící z něj významně vojensky neprostupnou oblast, o níž ani neměli Římané příliš zájem. Nikdy zde neuspěli vojensky, protože o to ani nestáli.

Co bylo před stěhováním národů a těsně po odchodu Keltů a příchodu Germánů a Slovanů na území současné ČR je jedno, protože tato oblast nebyla pro nikoho tehdy mocného nijak zajímavá. Skutečný byl až Sámo (7. století), je o něm nejedna zmínka v kronikách franských i římských a Velká Morava v 9. století už státem byla, nikoli však v součaných hranicích. V 10. století vznikalo v Čechách nejen knížectví, které již bylo státem v podstatě v současných hranicích, ale též biskupství, což tuto skutečnost dokladuje, lénem Svaté Říše římské jsme od začátku 11. století, naprosto nezpochybnitelně, dědičného krále má náš stát už od roku 1212 a protože se bavíme o státě, je jedno, kdo a jaké národnosti kdy na našem trůnu seděl.

Je mi jasné, proč jste mi odpověděl tak, jak jste mi odpověděl, navazovat ve Vašem případu na slovenský klerofašistický stát z roku 1939 (První Slovenskou republiku) je minimálně podivné, do konce 1.SV za naší východní hranicí prostě bylo Uhersko, i když si slovenský národ zachoval podstatnou část svého současného jazyka, o národním státním území Slovenska je možné mluvit až od vzniku Československa v roce 1918.

Nebuďte tak naježený kdykoli připomenu naši českou státnost, vypadá to vždycky tak upoceně trapně, když mi na to odpovídáte...