MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#17567 Kampaň, která nemá v českých soudobých dějinách obdoby

2014-11-25 09:04

Podobnost není čistě náhodná, aneb ten bolševický zápal prostě nezapřete.

Kampaň, která nemá v českých soudobých dějinách obdoby , probíhala v květnu a červnu 1950. Skončila pak těsně před prázdninami, to ovšem již jen krátkou zprávou ČTK: popraveni byli Milada Horáková, Jan Buchal, Oldřich Pecl a Záviš Kalandra

 

"Tisíce resolucí žádají přísné potrestání zrádců, stovky a mnohé stovky resolucí spojují svoje protesty s novými závazky při výstavbě socialismu. "

" Pracující volají po přísném potrestání zrádců. Já s nimi," hřímal 8. června 1950 ve své závěrečné řeči vojenský prokurátor Juraj Vieska.

 

Okresní akční výbor Národní fronty Praha

Věc: Resoluce

My občané okresu Praha 14, shromáždění na veřejném projevu dne 15. června 1950 vyslechli jsme referát lid. prokur. soudr. Brožové L. o procesu s 13 zrádci našeho pracujícího lidu a lid. dem. zřízení.

Děkujeme stát. soudu za spravedlivý rozsudek, který byl nad zrádci vynesen.

Žádáme, aby Nejvyšší soud co nejrychleji rozhodl o odvolábí těch, kdož byli odsouzeni k smrti, aby mohl býr vykonán spravedlivý trest.

Tuto resoluci odhlasovalo 3.000 účastníků projevu."

"Rozhodnutí pro nejpřísnější potrestání vyjadřuje nerozbornou vůli všeho pracujícího lidu, jak dokazují nesčetná spontánně zasílaná prohlášení"

 

Kampaň to nebyla spontánní – řídil ji Ústřední výbor KSČ, tehdejší skutečné centrum moci v zemi. Potvrzují to mimo jiné tajné instrukce rozeslané krajským stranickým funkcionářům 1. června 1950. Nesou podpis dvou zástupců generálního tajemníka ÚV KSČ – Rudolfa Slánského, Gustava Bareše a Marie Švermové, pozdější signatářky Charty 77 a přední osobnosti levicové části českého disentu. Kromě návodu na organizaci zpravodajství a agitace o významu procesu obsahují instrukce výzvu k vyvolávání "veřejné nenávisti": "Nechť promluví hlas lidového hněvu. Nechť k procesu zaujmou stanovisko závodní rady, různé porady a schůze, které se v těchto dnech konají, masové organisace atd. (...) Připravte závodní schůze a projevy, na nichž náš lid řekne, že zesílí bdělost, že zvýší své pracovní úsilí, že zbytky rozvratné reakce rozdrtíme. V těchto usneseních nechť je také žádáno spravedlivé a přísné potrestání rozvratných zločinců."

 

Atd.., atd...

Tak kterýpak bolševik a pracující lid za tím stojí tentokrát? 8-DDD

Kabáty mátre sice jiné, ale uvnitř jste stále stejně prohnilou spodinou společnosti.

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#17575 Re: Kampaň, která nemá v českých soudobých dějinách obdoby

2014-11-25 09:33:08

#17567: - Kampaň, která nemá v českých soudobých dějinách obdoby 

 Vy snad chcete srovnávat žádost o odstoupení prezidenta  se souhlasem k něčí popravě? To je nejhrubší demagogie, kterou tak hned někdo nevymyslí.