MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

XY

#10052 Všichni děláme chyby

2014-11-11 11:46

#10034: Roman Skácel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Pane Skácele....pan Havel je vyjímka,protože nebyl politik,ale dramatik....a celý svět ho miloval coby člověka,ale o jeho státnických chybách se moc nemluví ,protože se to "nějak nehodí".....stoleček a židličky jsou fajn,ale to vypovídá o tom,že to byl státník a osobnost ? A vůbec netvrdím,že osobností je pan Zeman....a navíc...i psychopat může být osobnost....myslím si,že se musíme podívat na to,čím takový politik prospěl svému státu a nedívat se na to,jaký názor na něho mají ostatní....není na světě člověk ten,aby se zavděčil lidem všem....

Odpovědi

Roman Skácel
Hodonín

#10078 Re: Všichni děláme chyby

2014-11-11 12:38:05

#10052: XY - Všichni děláme chyby 

 Je těžké ve Vašich příspěvcích najít pevnější postoj a tedy i nosný názor.

Tedy k Vašim "státnickým chybám" dodám, že to jsou právě ty chyby, které dělá pan Zeman, skutečný státník totiž autoritu národa, který vede a zastupuje, má pouze přes své drobné osobní vady. Podle mě nebylo ale u V.Havla na škodu, že nebyl vsloužilý politický papaláš, ale spíš "politický amatér", proto mu docela rádi leccos promineme.

Výzanmné chyby politické stojí v příkrém rozporu se statutem Státníka, a to u kteréhokoli konkrétního politika, i kdyby jím byl prezident, předseda některé komory Parlamentu, nebo třeba předseda vlády.

Nebo právě proto...

P.S. Souhlasím s tím, že "i psychopat může být osobnost" a dodám, že právě u nás je velmi patrné, že právě psychopati jsou nejen významně zastoupeni v politice, ale též v managementech velkých firem, jsou i zastoupeni velkým procentem v podnikatelské sféře a státním aparátu. 

Jsem si jistý, že u nemalého procenta lidí moc politická a finanční vede k degradaci lidské osobnosti (psychopatologickým změnám), aniž bych to uměl dokázat.

Potom každopádně platí, že náš život řídí vesměs psychopati. (to bohužel není moje)