MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

XY

#9960 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-11-11 09:54

#9925: Roman Skácel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Pane Skácele,neupírám Vám právo vyjádřit se...hovoříte o skutečných státnicích ...T.G.Masaryk....ale i ti dělali chyby a omyly a byli ve své době kritizováni...hodnocení lze provést po nějaké době a vyhodnotit v kontextu dějin...ale bez emocí,protože pokud to někdo hodnotí emotivně,není objektivní....např. pan Beneš...kritizován i kladně hodnocen...záleží na tom,kdo hodnotí....a tak bych mohla pokračovat....a znovu opakuji...nevadí mi věcný a slušný názor (a ten Vy máte) ,ale vulgární "výkřiky do tmy".....

Odpovědi

Roman Skácel
Hodonín

#10034 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-11-11 11:24:57

#9960: XY - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Všichni děláme chyby, já tedy určitě, jsem jen člověk.

Pokud chyby dělali, a já vím že ano, i prezidenti, jako byli pánové Masaryk, Beneš a Havel, pak prostě uznejme, že byli také lidmi.

Jenže podle mě to byli Státníci, protože je objektivně takto chápe kromě lidí u nás coby politické autority celý svět, bez ohledu na jejich chyby, které zajisté udělali. Naposled jsem zaregistroval poctu Václavu Havlovi od oxfordské univerzity, která ve svém areálu umožnila umístit "pomníček" na jeho upomínku ve formě kulatého stolečku, jímž prorůstá stromek se dvěma židličkami (symboliku informovaní znají). Takové pocty se od oxfordské univerzity už hodně dlouho někdo nedočkal.

A v kontextu naší diskuze je pak nasnadě otázka, kdo ze současných českých politiků si zaslouží definici Státník (politická osobnost s autoritou ve vedení našeho státu i při jeho zastupování navenek)?

A proč je tomu tak?

Je takovou politickou osobností pan Zeman?

Proč není možné objektivně uznat, že takovou osobností byl i Klement Gottwald, nebo třeba Gustáv Husák?

Moudří lidé porozumí tomu, proč to sem píšu.