MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#9778

2014-11-10 21:34

Zeman vysvětlil důvod cesty do Číny

Prezident řekl i to, že se intenzivně jedná o dalších jihokorejských investicích a připomenul svou návštěvu Číny. „Závěrem bych zakončil stručnou informací o své návštěvě Číny. Byly tam uzavřeny dohody, o kterých podrobně informuje jednak Svaz průmyslu a dopravy, jednak Hospodářská komora. K našemu překvapení se tyto informace neobjevily v českých médiích, protože česká média úspěchy nezajímají,“ uvedl Zeman. „Domnívám se oprávněně, že pro Moravskoslezský kraj může mít tato cesta značný význam i z hlediska čínských investic v tomto kraji, protože Čína, jak dobře víte, je země se 7procentním hospodářským růstem.

Tvrdí se, že v roce 2020 bude největší světovou ekonomikou z hlediska celkového objemu HDP,“ dodal. „Když Angela Merkelová osmkrát navštíví Čínu, aby jednak pomohla německým exportérům a jednak získala čínské investice v Německu, tak český prezident vzdor kritice některých pražských kaváren musí dělat totéž, protože v opačném případě by všechny tyto příležitosti získali jiní a my bychom ostrouhali. Čněli bychom jako ostrůvek, který neumí dělat ekonomickou diplomacii a neumí pro své podnikatele zajišťovat nový odbyt, nové investice a samozřejmě i nové pracovní příležitosti,“ vysvětlil prezident ...

"lumpenkavárno" , končíte ....

Odpovědi

Roman Skácel
Hodonín

#9787 Re:

2014-11-10 21:41:52

#9778: -  

„Domnívám se oprávněně, že pro Moravskoslezský kraj MŮŽE mít tato cesta značný význam i z hlediska čínských investic v tomto kraji, protože Čína, jak dobře víte, je země se 7procentním hospodářským růstem."

Já taky MŮŽU letět na Mars, když si pořídím nějaký ten lehce ojetý raketoplán, až budou k mání kolem roku 2020.

P.S. Ale asi nepoletím, u Máchova jezera je to lepší...