MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Michal

#45 Re: Škoda, že na tohle jste přišli až teď...nemusel tam být vůbec

2014-11-03 13:04

#14: Weru - Škoda, že na tohle jste přišli až teď...nemusel tam být vůbec 

 - "pan prezident a politici jsou jen odzrcadlením společnosti, ve které žijeme" to je bezesporu pravda.
- ovšem MZ jsem nikdy nevolil a v obou prezidentských volbách jsem hlasoval proti němu.
- zásadně nenedávám u piva, snažím se v rámci možností projevovat a působit pozitivně na své okolí.
- nechyběl jsem u žádných voleb od dovršení svých 18 let.

Proto vaše závěry plně odmítám. Trvám na tom, že se mi MZ "přihodil" a že nenesu pražádnou odpovědnost na tom, že je na Hradě. A přestože jsem naprosto přesvědčen, že bych úřad prezidenta vykonával lépe, bohužel kvůli věkové hranici ještě nemohu.

Až se společnost změní tak, že nebude na vše nahlížet optikou obchodu a finančního prospěchu, bude jí stačit méně, pak nebude mít prezident pocit, že musí lézt do zadku Číně, Rusku a těm, kteří mu pomohli dostat se k moci. Já osobně jsem skromný a raději se uskromním ještě víc, než slevit ze základních principů morálky a demokracie.

Odpovědi

Weru

#127 Re: Re: Škoda, že na tohle jste přišli až teď...nemusel tam být vůbec

2014-11-03 15:19:57

#45: Michal - Re: Škoda, že na tohle jste přišli až teď...nemusel tam být vůbec 

Chápu, že moje závěry odmítáte...nevím proč by jste měl přijat něco kde se o Vás vůbec nepíše. Podle toho co píšet usuzuji, že vy nejste zrovna ta část společnosti, která se zrcadlí v politice.

Co se týče změny...sama se nezmění, společnost tvoří jednotlivci. A na to aby se změnil celek se musí začít měnit nejdřív jednotlivé části celku. Akorát některé tyto části budou muset uvidět a uvědomit si věci třeba jako vy nebo já a mnoho jiných rozumných lidí, kterých si myslím není zas tak úplně málo. Jde jen o to aby lidi otevřeli oči, zapojili zdravý rozum a přemýšleli vlastní hlavou jak chtějí a včem chtějí žít...a ten problém má určitě samozřejmě širší řešení než jen jít k volbám. Těmi se tady toho zatím moc nevyřešilo. 

Já tu možnost jít k volbám v CZ nemám ale to neznamená, že jen sedím a nadávám na to co se děje. Žiju tady, platím tady daně a tudíž mi ani není jedno co se tady děje a snažím se ty věci ovlyvnit i jinak. Zde jsou volby v tuhle chvíli spíš jen volba menšího zla a ne volba toho co skutečně chceme.

Pavel

#5560 Re: Re: Škoda, že na tohle jste přišli až teď...nemusel tam být vůbec

2014-11-06 12:31:11

Roman Skácel

#7286 Re: Re: Škoda, že na tohle jste přišli až teď...nemusel tam být vůbec

2014-11-07 10:14:57

#45: Michal - Re: Škoda, že na tohle jste přišli až teď...nemusel tam být vůbec 

 Je podle mě velmi důležité, aby v naší zemi proběhlo i období Zemanova prezidenství. Potřebovali jsme tuto zkušenost a objektivně si ji zasluhujeme, stejně jako čtvrtstoletí komunistické poslance a senátory.

Buď dostaneme rozum, nebo zde budeme mít jednou vlastního Putina s českým pasem a Vedoucí úlohou jeho strany. Bude se Zemanovi v mnoha ohledech podobat...

A pak to zase možná zvrátíme a už se poučíme, nebo taky ne.

P.S. Moudrý člověk dokáže najít rozumné a logické východisko ihned, my v České republice ale příliš moudří nejsme. Chybí nám přímočarost, potebujeme prozatím nejméně politickou mlhu, když už prozatím odmítáme totalitní, nebo autoritářský systém.

P.P.S. Tedy prozatím...

Jsem optimista, i když skeptik. S demokracií jsem spokojen, ovšem s tím, jak vrcholná politika s demokracií mocensky manipuluje, ...už mnohem méně...

Petra

#11181 Re: Re: Škoda, že na tohle jste přišli až teď...nemusel tam být vůbec

2014-11-13 16:52:40

Sakuranbo

#13221 Re: Re: Škoda, že na tohle jste přišli až teď...nemusel tam být vůbec

2014-11-18 07:52:32

#45: Michal - Re: Škoda, že na tohle jste přišli až teď...nemusel tam být vůbec 

 Pěkně napsáno Michale!

Problém téhle země jem že slušní lidé se již politice vyhýbají, takže politici netvoří elitu národa, jak by to mělo správně být, ba dokonce ani průměr.

Netvrdím, že se nenajdou výjimky, ale do politiky jdou dnes většinou deviantní jedinci, egoisti, narcisti a exhibicionisti, kteří si touto cestou léčí nějaké komplexy.

Pokud se nezkazíš a vytrváš, třeba tě jednou budu volit :)

lojza

#56548 Re: Re: Škoda, že na tohle jste přišli až teď...nemusel tam být vůbec

2015-09-08 09:53:12


Nepřihlášený uživatel

#56553 Re: Re: Škoda, že na tohle jste přišli až teď...nemusel tam být vůbec

2015-09-08 10:06:31

#45: Michal - Re: Škoda, že na tohle jste přišli až teď...nemusel tam být vůbec 

 Také s Vaším názorem naprosto souhlasím, jen bych si dovolil oponovat ve věci, že i při sebelepší změně společnosti či dokonce právě proto, že by se společnost zeměnila, by Miloš Zeman pokud by měl politickou moc tuto zmenu masivně odmítal, potlačoval, dehonestoval a tedy by i nadále lezl do zadku totalitním a post totalitním diktátorům všude kde se objeví. Miloš Zeman skutečně není demokratem, protože je bohužel marx-leninským komunistickým náckem. 

 


Nepřihlášený uživatel

#71566 Re: Re: Škoda, že na tohle jste přišli až teď...nemusel tam být vůbec

2016-01-23 19:00:14