Nechceme žádné povinné maturity z matematiky

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#17 Re: Re: NESOUHLASÍM s touto peticí

2014-10-28 08:50

#16: Kickster - Re: NESOUHLASÍM s touto peticí 

 Pane Kickstere,

ve stručnosti nelze říci všechno. Tedy šířeji, opět stručně: Matematika Vám pomůže chápat finanční gramotnost, je společnicí minimálně fyziky, a dalších věd, což Vám např. umožní chápat energetiku a energie (říká Vám něco pojem účiník el. proudu?), odpoví Vám, ve spojení s fyzikou, proč se nemusíme bát sednout do letadla (Bernoulli)...těch případů by bylo, i v humanitních oborech. Moje žena lékařka musí velmi pečlivě propočítávat složky léků. 

Jste asi velmi mlád. Později mi, pokud procitnete, dáte za pravdu. Možná, že neprocitnete a zůstanete polovičním člověkem bez matematiky, vítaným objektem nadnárodních koncernů, pro které budete hadr na holi.

V krásném českém jazyce BYCHOM měli používat jiný tvar než jste použil ( dá se to tolerovat, vždyť televizní hlasatelé nás jazykově ničí soustavně).

Srdečně, Piešťan

Odpovědi

Kickster

#18 Re: Re: Re: NESOUHLASÍM s touto peticí

2014-10-28 09:19:35

#17: - Re: Re: NESOUHLASÍM s touto peticí 

 Ano, máte pravdu, jsem teprve student, a vím, že mě nějaké věci dojdou později, ale také neříkám, že by matematika byla k ničemu, ale nějaké ty, když to řeknu kriticky "záhuly" mě v jiných, i v pozdějších předmětech, i v budoucnu pokud půjdu na nějaký "neprofesiální" obor nebudou. To vám dotvrdí každý myslící vysokoškolák, rodič, řidič autobusu i elektrikář :)