Petice za zákaz používání herbicidu Roundup

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#56

2014-08-12 19:08

Ráda bych napsala svou vlastní zkušenost s Roundupem: Když prošla moje fenka po tímto jedem čerstvě postříkaném trávníku (na veřejném prostranství)celá otekla a museli jsme vyhledat veterináře.
Totéž se stalo i jiným psům.
Pracovníci údržby cest ve městě Brně stříkají tímto jedem cesty, aniž by dostali jakoukoliv ochrannou pomůcku a aniž by byli informováni o škodlivosti na zdraví.
Jsem přesvědčená, že nadužívání chemie všude kolem nás a lhaní o nezávadnosti přípravků, jako je Roundap je nesmírně závažná věc, která má a bude mít na svědomí vážné nemoci, likvidaci životního prostředí, narušení ekosystému (nedaleko Brna v jedné vesnici zřejmě nadužíváním Roundapu vyhynuly včely)....
Též informace, kterou jsem před měsícem dostala (žel není adresná),je dosti závažná: někteří zemědělci stříkají svá pole Roundapem 3 týdny před sklizní, zrna mají pak prý lepší výnos!!!!!!!!!
Jediný, kdo skutečně takové přípravky potřebuje, je výrobce, jde o velké peníze.
Je velmi potřebné, aby co nejširší veřejnost věděla, jaká je pravda a aby bylo používání Roundapu a podobných chemických látek provždy zakázáno.
Pokud je ještě čas.

Odpovědi

Jitka Hájková
Teplice

#60 Re: pro / #56

2014-09-18 19:47:29

#56: -  na trávníky se dávájí jiné posypy ,aby si kočky a psy nepoškodili packy... Když jste všichni tupci a nepřečtete si náod bezpečnosti práce tak se nedivte!!!