Zachovejme železniční stanici Praha-Bubeneč

Quoted post

Tomáš

#30 Prosím vysvětlete

2014-04-08 19:07

Prosím vysvětlete, jak to chcete provést? Místo dvou naprojektovaných kolejí postavíte nástupiště a budou dvě zastávky za sebou? Navrhněte nějaké řešení, které bude vyhovovat většině. Podle mě bude zastávka v Podbabě vyhovovat daleko více lidem, než kolika bude vadit zrušení současné zastávky v současné podobě. Dopravní obslužnost se tedy celkově zlepší (ovšem samozřejmě kromě těch, kteří pracují/bydlí v blízkosti současného nádraží. Na Ropid a úřady je potřeba tlačit aby zlepšili mizerné spojení linkou 131 náhradou za posunutá nástupiště, aby nemuseli lidé chodit stovky metrů.

Odpovědi

JD

#32 Re: Prosím vysvětlete

2014-04-09 10:31:15

#30: Tomáš - Prosím vysvětlete

Proc by nemohly byt za sebou 2 zastavky a na nich nemohly zastavovat vlaky mestske linky S41 na Holesovice a Liben a vlaky z Kralup na Masarycku? Zvlaste kdyz zde tyto vlaky zastavovaly a zastavuji (ted kratkodoba vyluka S41 prave kvuli Podbabe)? Navic vzdalenost skoro jedno kilometru je dostatecna, aby se ospravedlnila zastavovani kratkych vlaku, zvlaste kdyz jsou hodne vyuzivany stovkami lidi v teto oblasti!!!! Jak jste sam psal, obsluha BUSem 131 je zcela nedostatecna. Spoj je dost nacpany a navic se s nim dostanu jen na Hradcanskou, kdyz potrebuji do centra!!!  Kdezto vlaky z Bubence jsem za 4 min v Holesovicich a nebo za 10 min v Libni a nebo na Masarycce!!!! Autobusem se za 10 min dostanu prave jen na tu Hradcanskou!!!!  Stovky lidi kazdy pracovni den jezdi z prace a do prace z Bubence prave do centra a pak dal!!!!!  Takze chceme, aby vlaky ZASTAVOVALY jak v Podbabe, tak BUBENCI! Zvlaste, kdyz se nadrazi NEBUDE bourat a 4 koleje take zustavaji (prvni kolej by mohla byt pro mestskou linku a ty zadni pro rychlovlaky a nakladni)!!! Jedine tak zustane zachovana dopravni obsluznost Bubence a nebude to velky krok zpet!!!

P.S. V nedavne minulosti na mestske lince S jezdily zlute vlacky Regionovy. Pak zrejme z financnich duvodu nasadily CD pantografy, ktere mely byt uz nejmene 10 let vyrazeny! Je to opravdu pro ostudu s tim jezdit (pocmarane interiery, rozrezane sedacky)!!!!