Zachovejme železniční stanici Praha-Bubeneč

Quoted post

P

#16 Realistický pohled

2014-04-04 10:09

Nová zastávka Podbaba bude pro mnohé plnit funkci úplně stejně, jako dnes Bubeneč, např. pro ČOV bude vzdálenost zhruba stejná, totéž platí pro obyvatele oblasti mezi stávajícím nádražím a Podbabou. Pokud jde o hustotu osídlení, jak někdo zmiňuje, určitě je větší v podbabě, kde jsou činžáky a nové sídliště, zatímco kolem nádraží je spíš vilová čtvrť.

Bubenečské nádraží je sice malebné, ale poměrně špatně dostupné - úzký chodník jen na jedné straně frekventované ulice nebo po schody. Zastávka autobusu 131 je jen ve směru na Hanspaulku, kdo vystoupí z vlaku a chce na autobus směrem na Hradčanskou, musí jít kus pěšky jedním nebo druhým směrem. Nová zastávka v Podbabě bude pro dopravu určitě pohodlnější a více využívaná. Vlakem z Bubenče jezdím pravidelně, ale "desítky" lidí tam teda fakt nevídám, reálně tak kolem 20, a to ve špičce (nebo o víkendu ráno, když jedou skauti na výlet), určitě ale přinejmenším část z nich bez problémů (a možná raději, jako já) využije novou zastávku v Podbabě. Nádražní hospoda je pajzl, do kterého se neodvažuju vstoupit, ale fakt, že v Bubenči přestanou zastavovat vlaky, asi běžné klientele nijak vadit nebude ...

No a dost vytížená autobusová linka 131 si možná aspoň trochu ulehčí.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#19 Re: Realistický pohled

2014-04-04 23:12:59

#16: P - Realistický pohled

kolik vám za ten blábol zaplatili??


Nepřihlášený uživatel

#25 Re: Realistický pohled

2014-04-07 08:39:01

#16: P - Realistický pohled

131 že si ulehčí? Budou jí jezdit ti lidé, kterým nová zastávka na podbabě vyhovovat nebude. Stačí se podívat jak strašně narvané jsou ty autobusy teď, při výluce.

mor

#41 Re: Realistický pohled

2014-04-14 18:58:04

#16: P - Realistický pohled

Vy jste určitě nějaký politik či úředník, který připravuje likvidaci vlaků nejen v Bubenči..

nepřihlášený uživatel

#77 Re: Realistický pohled

2014-08-22 22:52:17

#16: P - Realistický pohled 

 Přesně tak, konečně trochu jasného uvažování.

JuraJurátor

#80 Re: Realistický pohled

2014-08-28 11:25:18

#16: P - Realistický pohled 

 Pane není všechno realismus a prachy. Nejen chlebem, živ je člověk ;)

 

Můj komentář:

Můj komentář
Aspoň by se to měla zachovat jako skvělá stanice pro městskou dopravu pro lidi co Chtějí do Stromovky za rekreací sportem atd. Třeba o víkendu. Pomáhalo by to rozmanitosti města a relaxaci obyvatel. Jsem pro zachování nejméně aspoň víkendového provozu na výlety - i nádražka by mohla se tak udržet jako osobité občerstvení pro výletníky ;)

A tenhle se mi líbil:

 
Kromě jiného je to nádherná stavba, kterou – pokud unikne zbourání – časem koupí nějaký gauner a buď ji zničí nějakou rekonstrukcí, nebo ji nechá spadnout. V Holandsku nebo Dánsku či Belgii je běžné, že příměstské linky staví každých 500 metrů, jsem z toho jen ještě otrávenější. Dneska jsem běžel Podbabou a zdálky slyšel, jak na novém nádraží zkouší rozhlas. V Bubenči bylo o to smutnějc…