Chceme Bezáka českobudějovickým biskupem

Quoted post

Jan Molnár

#8 Re: Vy jste se dočista zbláznili!

2014-03-11 07:20

#1: Jan Patterson - Vy jste se dočista zbláznili!

Obávám se, že nemluvíte pravdu. Zatím jsem se nesetkal s žádným proviněním pana arcibiskupa.

Naopak - má mnoho předností, které mnohým slovenským, ale i českým biskupům schází.

 

 

 

Odpovědi

Marcus

#34 Re: Re: Vy jste se dočista zbláznili!

2014-04-14 05:37:58

#8: Jan Molnár - Re: Vy jste se dočista zbláznili!

Ale on velmi dobre vedel, preco bol odvolaný a je to dost vázné.

http://mariapro.cz/bezboznici-v-kodet-m-kuffa-r-bezak-odhaleni-video/

Kniha o Bezákovi:

Pravda o odvolanom arcibiskupovi Bezákovi!


http://www.magnificat.sk/wp-content/uploads/2014/03/Sebastian-Labo-Bezak-rukopis-imprimatur-2.pdf

Katolícký knaz, ktorý posobil na ABU v Trnave:

Bezák sa pekne vyfarbil, nevie zniesť ako ho ponížili. Stavia sa proti pápežovi a nikoho nerešpektuje ! Akou zbraňou bojuješ, takou zahynieš a to platí aj o Robertovi aj o Aničke Húščavovej, ktorá si fakturovala nie 20 EUR ale 40 EUR na hodinu, nech vysvetlí prečo posielala na ABU faktúry na 6000 EUR mesačne. Aké sprehľadnenie majetku a financií ? Nech teda povie, čo sprehľadňovala a nech dá dôkazy, lenže ich nemá, tak aspoň tliacha do vetra. Načo potreboval Bezák tri firmy s jednou Ančou ?? Bezák rozoštval tento cirkus a je mi z neho na zvracanie. A keby si pani Tódová preverila aspoň trošku fakty, zistila by kto s kým býva vedľa pána arcibiskupa Bezáka, kto je považovaný za pochybnú osobu. Toto Bezák vie a zamlčal to, pretože mu to nevyhovuje. Ale to asi preto, že chodí na dovolenky na nuda pláže aj s pochybným susedom Peťkom V. a jeho milencami. Bezák nie je hodný sedieť na stoličke arcibiskupa, preto musel byť odvolaný a som rád, že tak pápež urobil. A preverte si kto je Herdics a potom ho citujte. A už sa len ***** z toho Bezáka, čo nás všetkých klame a zavádza.

Môžem Vás ujistiť, že nie som arcibiskup. Zatiaľ. Poznal som oboch pánov arcibiskupov a mal som čest s nimi aj spolupracovať. Nie som proti Bezákovi, ale to ako sa správal na úrade a ku kňazom, ma úražalo. Píšem o veciach, lebo o nich viem a píšem ich tak, ako ich vnímam. Dúfam, že mi neberiete toto právo sa k veci vyjadriť, aj ked nezdielam Vas nazor. škre Vas to, ja viem, lebo je to pravda. Nemyslim si, ze arcibiskup Sokol bol takou velkou hanbou, ja cakam na den, ze mu nieco dokazu, lebo zatial o tom hovoria len media a Bezak. A cakam, ze nový audit ukaze aj Bezakove safarenie a nielen jeho, ale aj trnavskej fary. Podla skutkov posudzujme ludi, tie hovoria za vsetko. A hovorme o skutkoch pravdivo. Mimochodom, ked spominate list, ktorý napísal Bezák Sokolovi, je to prejav skutocnej ludskej malosti, to mi snad date za pravdu. Bezak vyhodil vsetkých a to sa mu vrátilo.
Odchod arcibiskupa Bezáka prináša jasné odpovede, ale vnímajú ich len tí, ktorých sa to týka, nie novinári, politici a ani ludia z námestí.... pre kňazov a ľudí žijúcich každodenný život veriaceho človeka, je odchod Roberta Bezáka z Trnavy jasným signálom, že to čo robil a ako to robil, nie je cesta správnym smerom. Pachuť do celej tzv. kauzy Bezák prinášate vy novinári, ktorí jednostranne píšete a nedáte si tolko námahy, aby ste zistili čo všetko porobil za tri roky v Trnave arcibiskup Bezák, ako postupoval v mnohých záležitostiach a pod. Očierňujete slovenských biskupov, že sa ho nezastali, že sa nevyjadrili.... nie je pre Vás jasným signálom že čiernou ovcou medzi nimi bol Bezák ? Nestačí Vám vyjadrenie, že mlčaním ho chránia ? Nemajú potrebu vytrubovať svetu vnútorné problémy a bôle, ktoré niekto spôsobil. Keby Vám povedali, čo všetko porobil, aj tak by ste neverili, lebo Bezák je pre médiá poloboh, a to len preto, že média sú plytké a redaktori nemajú ani páru o tom, ako to v Cirkvi funguje už stáročia. Píšete, že mohlo by to byť väčšie ako kauzy jeho predchodcu. Aké sú to kauzy ? Neviem o ničom takom čo by stálo za reč, ak nemyslíme na tvrdenia, ktoré nie sú ničím podložené, iba Bezákovým tvrdením, ktorý veriacim povedal aj to, že nevie, prečo ho odvolávajú.... Mali by ste vedieť aj to, že Anton Srholec je SUSPENDOVANÝ kňaz, takže ak chcete, aby Vaše články boli hodnovernejšie, mali by ste dávať priestor iným, renomovanejším kňazom, nie ľudom typu Srholec, Prachár a pod. Potom bude zodpovedaných možno viac otázok a medzi slovenskými katolíkmi bude menej pachute. A možno nielen medzi nimi....
Áno, katolíci sa radujú...
pretože počúvali jeho kázne a názory, ktoré sú proti učeniu Magistéria. Nič v zlom, ale občania, čo sa nevedia ani očenáš pomodliť a nechodia do kostola, nemajú žiadne právo spochybňovať a polemizovať o rozhodnutí pápeža. Kto menuje, ten aj odvoláva. Odporúčam prečítať si jasné vyjadrenie KBS aj Vatikánu. Rozumnému človeku stači... inak nechápem, ako si niekto môže tak nekriticky a vehementne zastávať človeka, ktorý v priamom prenose klamal a porušil pápežské tajomstvo. To je skutočne pokrokový arcipastier : klamár, ktorý nerešpektuje ani pápeža. 
Potupený arcibiskup nevídaných rozmerov
Po vyjadreniach nuncia aj KBS je myslim všetko jasné. Pán arcibiskup Bezák nás všetkých klamal, keď tvrdil, že nevie, prečo ho odvolali. Porušil pápežské tajomstvo, teda nerešpektoval pápeža. Povedal to Mikloškovi a ten to vytrúbil do médií. Rozpútali mediálnu hru. Nakoniec sa to obrátilo proti nemu, lebo KBS aj Vatikán dali slovákom jasne najavo, kde je pravda a kto je Róbert Bezák. Neustále poukazovanie na Sokola ma len utvrdilo v názore, že ani s tými Sokolovými miliónmi a neporiadkom čo Bezák našiel v Trnave, to tiež nebude celkom pravda. Kto Vám už dnes uverí, pán arcibiskup Bezák ? Zaujímavé je, že za Vami stojí kopec bezbožníkov, sionistov, slobodomurárov a neznabohov, pochybných aktivistov, pár novinárov, ale nikde nevidím biskupov, kňazov, diakonov, bratov rehoľníkov redemptoristov... nestojí za Vami ani Vatikán, ani kardinál Tomko, čo Vás do úradu presadil. Výsledky vizitácie musela byť asi prisilná káva, keď ste dostali takýto debakel. Potupenie arcibiskupa nevídaných rozmerov..... nuž, kto si čo navaril, nech si aj zje.


Podstatu odvolania arcibiskupa neprináleží hodnotiť nikomu okrem tých, ktorí mu úrad zverili. Rím dal, Rím vzal. Kauza Bezák nám ukazuje, že nemusí byť pravidlom, aby biskupi odchádzali do dôchodku až po dovŕšení 75 rokov života ako sme boli zvyknutí v našich zemepisných šírkach. V tomto smere je vec jasná. Čo nás mohlo vyrušiť a vyrušilo i mňa, je forma akou Róbert Bezák svoj úrad opustil. Napokon, táto vec sa stala predmetom nejednej, aj mojej kritiky.
Až neskôr som si uvedomil, že Róbert Bezák, čo do formy, zožal len to, čo počas vykonávania funkcie zasieval vo vzťahu ku kúrii, ktorú viedol. Sám som bol svedkom ako slúžil v katedrále omšu ním poverený kňaz, pričom jeden z dvoch emeritných biskupov „iba“ koncelebroval. Neštandardná situácia. Druhý trnavský emeritný biskup, vzhľadom na „svojské“ správanie nového arcibiskupa, Trnavu nakoniec „dobrovoľne“ opustil. Zostávajúci Mons. Štefan Vrablec si kritiku nenechával pre seba. Narozdiel od mena Bezák, meno Vrablec bolo známe aj v Ríme. Dokonca na najvyšších miestach, vrátane pápeža Benedikta XVI. (Vrablec v Ríme pôsobil veľkú časť života). Nebolo treba veľa, aby sa o nových „spôsoboch“ komunikácie Bezáka s emeritnými biskupmi dozvedeli aj vo Vatikáne. Práve oni napokon zlomili obľúbenému arcibiskupovi väz. Podcenil biskupov - dôchodcov. V tom sa František Mikloško zmýlil, alebo bol zámerne zavedený, keď hľadal za prípadom tretieho trnavského emeritu Jána Sokola. Róbert Bezák doplatil iba na to ako sa sám choval k druhým. Razancia s akou mu bola predstavená jeho vlastná „emeritúra“ dáva tušiť, čo dobre vedel. Viac ráz bol na danú záležitosť upozorňovaný. Dokonca kvôli tomu opustil funkciu aj Bezákov prvý generálny vikár. Arcibiskup zostával panovačne tvrdohlavý.
A ešte jedna drobnosť. V dňoch 18. – 20. júna zasadala za účasti apoštolského nuncia Mons. Giordana Konferencia biskupov Slovenska. Róbert Bezák sa na rokovaní vzdal funkcie predsedu rady KBS pre Slovákov v zahraničí. Vo funkcii ho nahradil biskup Mons. Jozef Haľko. Bezákovi bolo jasné, čo ho čaká. Vrátane dôvodov na odvolanie. František Mikloško bol vabank, ktorý mu nevyšiel. Takto sa osobné problémy neriešia. Zvlášť nie vo vzťahu k Vatikánu.

Nič z toho, čo som napísal, nemá za cieľ tvrdiť, že Róbert Bezák nebol obľúbeným duchovným, rovným a slušným chlapom. Možno zabudol, na čo zabúdame občas všetci: žiť život tak, aby sa nám v zlom nemalo čo vrátiť. Lebo Božie mlyny melú. Niekedy si dávajú načas a inokedy zas prekvapia svojou rýchlosťou.

Vlkolínec mi pomohol. Samota, ticho a Boh urobili svoje. Vrelo doporučujem. Nielen Róbertovi Bezákovi.



P.S.
Spätná väzba je jedným z najväčších darov nášho Boha. Väčšina problémov a nedorozumení začína, kde chýbajú. V prvotnom hodnotení prípadu Bezák som sa zmýlil. Nechal sa uniesť vášňami. Na chvíľu sa zo mňa stal človek davový. A ním som veľmi nerád. Preto toto zamyslenie. Dlhujem ho hlavne sebe. A svojmu svedomiu. Akoby dodal Milan Rúfus, pravda je vždy niečo viac ako len vidíme, čucháme, alebo hmatáme. Je to jadierko pod škrupinou... Praskla. Revolúcia sa nekoná. Neboli pripravení. Ľud ani revolucionár. Kauza Bezák tak, bohužiaľ, zostáva príbehom jedného muža. Nezvládnutou "One man show" z ktorej sa môžeme poučiť. My všetci.



pár komentárov:

ERIKA  9.3.2014 16:58:20
Bezákove stromy prinášajú červivé ovocie.
Veriaci vyčítajú kňazovi, že nemá úctu k bývalému arcibiskupovi, ale že on nemal úctu k starším kolegom-kňazom a dokonca ani k pápežovi, akoby nevideli.
Neuposlúchol, ignoroval odvolanie, táral v médiách, už to je dosť, aby sa kňaz dal modliť za jeho obrátenie. Navyše toto v Trnave vychoval.
Nemôžem uveriť, že jeden človek strhol na svoju stranu toľkých zaslepených.
Aká je vlastne naša viera, keď sa takto dokážeme správať k svojim kňazom, ako to predviedli títo veriaci.
To nevyzerá, že chodia do kostola na stretnutie s Bohom, oni sa chodili stretať s Bezákom a jeho plyšovými hračkami na oltári.
Nepoznám pána Bezáka osobne, ale pozorne som si vypočula všetky jeho vyjadrenia na Pohode, Pod lampou, a v rôznych televíznych debatách.
Bola som zdesená, čo tento človek hovorí, ako prezentuje svoju vieru a ako očierňuje svoju vlastnú cirkev a svojich kolegov.
Seba staval do pozície nedotknuteľného: -" kto do mkňa búši, búši do Krista...", ale sám útočil na biskupov, svojich kolegov a nezastavil sa ani pred útokom na Sv. Otca.
Jediné, čo by som mu uverila je, že ako sa vyjadril, -"najstrašnejšia preňho je predstava, že sa raz stretne zoči-voči s Bohom."



Ostrik 13.3.2014 10:59:21

Emeritní arcibiskup nekázal lidem Krista - lásku. Kázal sám sebe. Budoval si kult osobnosti.
Proto v trnavském kostele lidé nepřišli prosit za Bezákovo obrácení a jeho spásu. Svedení lidé si ho svévolně dali na oltář jako martyra! A k tomu si představují, že kněží budou na oslavu Bezákovy velebnosti pět hymny. Když ne, brutálně je napadnou. Asi v domění, že si je vychovají k obrazu emeritního arcibiskupa.
Je to trapné.

mike084 12.3.2014 13:23:30
kto chodil vyplakavat do satanskych medii ako sa mu krivdi kaddafi asi nie
toto vyvrcholenie ide na bezakovu hlavu

a ku kriziakom to bola nutnost osvietenskym kydom a verziam neverte

egomaniak s komplexom ublizenosti takpovediac judas tot robert bezak
ale svatenie ma urad ovsem oplul on sam

mike084 12.3.2014 13:19:15
bezak sa vyjadroval ako zaryty heretik o nevinne nemoze byt ani rec
aj podstatu schizmy naplnil