Výzva ke stažení ruských vojsk z Autonomní republiky Krym

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#181

2014-03-07 15:55


Britské listy píší: Z českých médií chlístá zuřivá nenávist, která je komická a bezmocná
7. 3. 2014 15:21
Šéfredaktor serveru Britské listy v krátkém článku přirovnává Česko k myši, která kvůli Ukrajině „hystericky a hloupě řve“. Svou kritikou pak míří zejména na česká média šířící vlnu nenávisti a hysterie vůči Rusku.
Autor si myslí, že Rusové žijící v České republice musí Čechy pohrdat. „Můžeme a možná máme nesouhlasit s rozhodnutím Putinovy vlády, která narušila vysláním vojáků na Krym územní celistvost Ukrajiny. Jenže obviňovat z toho Rusy jako celek a celé Rusko?“ zajímá se šéf Britských listů. Vadí mu emocionální, nesmyslná a pitomá propaganda.

Za příklad, jak by se mělo o ukrajinské krizi referovat, rozhlas a televizi BBC. Ta se s výroky politiků zásadně neztotožňuje.
Podněcování nenávisti vůči Rusům je rasismus.
Britské listy tvrdí, že nenávist vůči Rusům je rasismu a naplňuje skutkovou podstatu trestného činu vyvolávání nenávisti vůči národnostní či etnické skupině. „V jaké zemi to Češi žijí, že tohle to denodenně nechají bez protestu?“ podivuje se autor.

Ostře se pak ohradil proti tiskové zprávě jistého hnutí DUHA, které se pokusilo naskočit na vlnu protiruské nenávisti. Poukázalo na „nebezpečnou závislost“ české ekonomiky na ruské ropě a mimo jiné napsalo: „Každý den platíme Rusku za ropu částku, za kterou může koupit čtyři tanky“.

„Kde to proboha sebrali? Rusy Česko nezajímá ani zbla. Mladí Rusové nevědí o něm nic a nijak se o ně nezajímají. V nejlepším případě mají dnešní Rusové vůči České republice zcela neutrální postoj.
_____________________________________________________________________________________________
Pod čarou se pak Britské listy jen okrajově zmiňují o jistém pomateném přispívateli jménem JARO, který neúnavně a soustavně zasílá své příspěvky pod pochybné petice, a který trpí vážnou psychickou poruchou osobnosti. Je třeba ho prý ignorovat. Tolik Britské listy.

Odpovědi

Lesja Ukrajinka

#183 Re:

2014-03-07 17:16:22

#181: -  

 Ja hlboko sa sklaňam pred rusmi, ktori aj vyjadruju svoj postoj k nespravedlivosti . Napriklad 2 ruske moderatorky vyjadrili svoj postoj k tomu, čo sa deje na Kryme, aj napriek tomu, že dobre vedia,  že sa už v televizii viac neobjavia, ale aspoň maju čiste evedomie. Vojna je vojna  a vždy sa agresor odsudzoval. Ale v na internete som našla informaciu , že 68/ obyvateľov ruska schvaľue Putinove kroky.