Petice za odvolání Stanislava Křečka z postu zástupce ombudsmana

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#224

2014-02-22 21:00


pokračování:Tymošenkovou poslal ukrajinský soud do vězení za zneužití svých pravomocí při podpisu smlouvy a za Ukrajině způsobenou škodu. Poslal do vězení ženu, která vytrhla energetický trn z paty Evropské unii za cenu nevýhodné smlouvy pro Ukrajinu. Její manžel odjel do České republiky a ta mu dala politický azyl. Celou dobu se snažil Brusel, který označil Tymošenkovou za politického vězně, tlačit na Ukrajinu, aby ji propustila. Poslední snahou byla nepřekročitelná podmínka Bruselu pro podpis asociační dohody s Kyjevem, a sice že Ukrajinci, když už ji nepropustí, jí alespoň přijetím speciálního zákona umožní léčbu v zahraničí. Demokraticky zvolený ukrajinský parlament, na jehož volby dohlíželi paradoxně i zástupci EU a neshledali žádných vad, zákon nepřijal, a Janukovyč navíc odmítl přijmout podmínky asociační dohody, které byly horší, než nabídka Ruska. Tymošenková, které byl Brusel zavázán za obnovení dodávek plynu do EU skrze pro Ukrajinu nevýhodnou smlouvu, zůstala v base.

Cokoli, co se odehrálo od okamžiku nepřijetí asociační dohody pod taktovkou „boje za svobodu“, cokoli, co plní titulní strany novin a hlavní vysílací čas televizí, a co se tváří jako vzdor lidu proti prohnilému korupčnímu systému, to vše je zástupné. Brusel podpořil demonstranty v ulicích, kteří sehráli svou roli, aniž by vůbec tušili, na jaké šachovnici stojí, a se slovy o boji za lidská práva předvedl ukázkovou politickou a mediální akci ve stylu „vrtěti psem“. Už před dvěma roky jsem napsal, že bylo chybou udělit politický azyl Tymošenkovi, a že je jen otázkou času, kdy na Ukrajině dojde ke scénáři ne nepodobnému Arabskému jaru, ve kterém také nešlo o svobodu, ale o prachy. Dva roky jsou pryč, scénář byl oprášen, použit, a Tymošenková, které byl Brusel zavázán, je z basy venku a stane se symbolem „nové Ukrajiny“.

Na Majdanu zatím ti, co nepochopili svou roli a nechali se na šachovnici dosadit, nesouhlasí s podepsanou dohodou a vyhrožují útoky na demokraticky zvolené lidi a budovy, kde vykonávají svůj mandát, a kde přijímají jak běžícím pásu jednu normu za druhou pod tlakem strachu o život svůj a svých rodin. Demonstranti odmítají vyslyšet tři hlavní opoziční lídry, kterým se to vymklo z rukou. Jistě. Tzv. opozice totiž není složená z jedné, dvou, nebo tří za jeden provaz táhnoucích skupin. Jsou to desítky a možná stovky uskupení, které zjevně nemají stejný cíl, ale mají zatím jediného nepřítele. Až ho uženou, půjdou proti sobě a budou tvrdit, že to každý viděl jinak. A mrtví z Majdanu? Ti si budou moct nechat dát na náhrobní kámen „Zemřel kvůli ruskému plynu do EU a Tymošenkové v base“. To je totiž pravdě o mnoho blíž, než všechny ty zneužité prázdné řeči o svobodě.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#225 Re:

2014-02-22 21:19:11

#224: -

Závěr? Janukovič, jako pohůnek rusáků jde doprdele. Ani Putin mu nehodil ručník.. Tak nevim o čem si s Matějkou budete teď notovat...