Záchrana nutrií

Quoted post

Alice

#19 Re:

2014-02-07 20:33

#8: -

Nevím, jestli jste tam někdy byli. Ale nutrie jsou tak naučená zvířata, že když zašustíte pytlíkem, tak hnedka se k tobě seběhnou, postaví se ti na boty a čekají, co dostanou. Takže tohle rozhodně není jejich přirozené prostředí. Děti čekají fronty, aby mohly nakrmit nutrie, která by umřela, kdyby si měla hledat jídlo sama. 

Břehy jsou úplně zničené a za chvíli se to tam celé propadne. Pamatuji si, že v květnu se ještě nutrie bála a nepřišla by k tobě ani na břeh. Teď už je pomalu nevidím ani ve vodě a jsou jenom na břehu a čekají, co dostanou. Podle mě je správné je vzít z jejich prostředí a dát je jinam nebo je odchytit a nechat tam třeba 2.

Podle mě je tato petice absurdní. Někdo, kdo žije v Českých Budějovicích nebo v jiném vzdáleném městě, tak určitě nutrii ani stav Jiráskových sadů neviděl a nemůže posoudit. A vaše řeči "nechme ji v přirozeném prostředí" jsou nesmysli, ty nutrie už dávno nejsou v přirozeném prostředí. Samy si nic nenajdou k snědku.

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#21 Re: Re:

2014-02-07 22:16:37

#19: Alice - Re:

zvířata v zoo si taky sama nenajdou nic k snědku a za to je taky nikdo nepopravuje a nekrmte v zimě ptáčky ať pochcípají hlady když si sami nenajdou nic k snědku a jsou závislí na lidech

Nepřihlášený uživatel

#24 Re: Re:

2014-02-10 12:18:03

#19: Alice - Re:

Tak to není jejich přirozené prostředí, ale čemu to vlastně vadí?

Břehy jsou zničené... mnooo tak... "Orlický" břeh toho parku mi nějak zničený nepříjde a Labský, ano, tam pravda nějaké stopy po činnosti nutrií vidět jsou. Chodím tam na protějším chodníku u Sanusu už hodně let a ten břeh v té části parku byl vždy víc zerodovaný a příliš strmý. Regulace Labe proběhla před více než sto lety, od té doby působí čas, povodně... a je zkrátka asi potřeba nějakých investic a úprav i bez nutrií. Upravení "vymodelování" pozvolnějšího sklonu, zpevnění kamenným zásypem k patě břehu apod. Ano, nutrie si staví nory, protože jim město žádné bydlení nepřidělí ;-) A mohou tím působit nějakou škodu, ostatně ne větší, než za svůj život způsobí jiný živočich - člověk. Ale že by se to v Jiráskových sadech "celé propadlo", to je trošku silné tvrzení.

micado

#31 Re: Re:

2014-03-16 09:40:42

#19: Alice - Re: no tak nenajdou od čeho jsou lidé.nutrie jsou krásné a není třeba je zabíjet atd...

Já taky žijí v čB a vím jak to vypadá a není to nijak poničené nemám ráda lidí kteří si vymýšlí. Sama chovám nutrie a jsou bez problémů žádné vše níčící zrudy