Záchrana nutrií

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#8

2014-02-06 14:13

Jen by mě zajímalo, čím lidé ty nutrie krmí, aby to nebylo spíš na škodu těm zvířatům. Jinak souhlasím, ať si pěkně zůstanou ve svém přirozeném prostředí. Monika

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#16 Re:

2014-02-07 07:12:25

#8: - krmí je mrkví

 

Alice

#19 Re:

2014-02-07 20:33:42

#8: -

Nevím, jestli jste tam někdy byli. Ale nutrie jsou tak naučená zvířata, že když zašustíte pytlíkem, tak hnedka se k tobě seběhnou, postaví se ti na boty a čekají, co dostanou. Takže tohle rozhodně není jejich přirozené prostředí. Děti čekají fronty, aby mohly nakrmit nutrie, která by umřela, kdyby si měla hledat jídlo sama. 

Břehy jsou úplně zničené a za chvíli se to tam celé propadne. Pamatuji si, že v květnu se ještě nutrie bála a nepřišla by k tobě ani na břeh. Teď už je pomalu nevidím ani ve vodě a jsou jenom na břehu a čekají, co dostanou. Podle mě je správné je vzít z jejich prostředí a dát je jinam nebo je odchytit a nechat tam třeba 2.

Podle mě je tato petice absurdní. Někdo, kdo žije v Českých Budějovicích nebo v jiném vzdáleném městě, tak určitě nutrii ani stav Jiráskových sadů neviděl a nemůže posoudit. A vaše řeči "nechme ji v přirozeném prostředí" jsou nesmysli, ty nutrie už dávno nejsou v přirozeném prostředí. Samy si nic nenajdou k snědku.